U sklopu projekta House of Japan podržanog od Toshiba International Foundation, održat će se besplatna radionica aikida za sve zainteresirane građane, 13. siječnja u 16 sati, u Voćarskoj 71 (Mjesni odbor).

Teme radionice su:

  • Kako se učinkovito nositi s konfliktom
  • Moć ispravnog disanja (disanje iz ošita)
  • Snaga usklađena uma i tijela

„Radionica je namijenjena građanima koji se još nisu susreli s aikidom, kako bi na učinkovit i zabavan način otkrili potencijale svog uma i tijela, koje mogu iskoristiti za bolju kvalitetu života, naročito na početku još jedne godine koja donosi svoje izazove. Ovo je vrijeme novogodišnjih odluka i svježih početaka, pa je time radionica aikida prava prilika da odvojimo malo vremena za sebe, produbimo svoje disanje i pripremimo se za buduće stresne situacije. U svakodnevici ispunjenoj stresom uvelike nam može pomoći vještina smirivanja uma disanjem, te snalaženja u neugodnim međuljudskim odnosima, naročito kada im ne možemo izbjeći jer do njih dolazi u radnoj okolini ili u obitelji“, pozvao je na sudjelovanje u radionici Dobroslav Jakovljević, dugogodišnji instruktor aikida i suosnivač Aikido društva Zagreb.

Aikido je vještina nastala između Dva svjetska rata, na temeljima raznih drevnih japanskih vještina i znanja, sa svrhom promicanja nenasilne komunikacije, a time i stvaranja boljeg svijeta za sve nas.

Aikido društvo Zagreb, osnovano ratne 1992. godine s istom željom, danas podučava aikido vještinu primjenjivu u svakodevnom životu i prilagođenu problemima modernog svijeta.

Vježbanje aikida ima pozitivan utjecaj kako na um, tako i na tijelo:

  • Produbljeno disanje smiruje um u kriznim situacijama, što poboljšava kvalitetu interakcije u međuljudskim odnosima
  • Vježbe zdravlja i mobilnosti uvijek su dobrodošle u današnjem sjedilačkom načinu života, a tehnike koje se izvode s partnerom priprema su za konfliktne situacije, bilo da su verbalne ili neverbalne prirode

Broj sudionika je ograničen, stoga je prijava obavezna na [email protected] ili na 0915123149 (Dobroslav).

Više informacija o radionici, aikidu i Aikido društvu Zagreb dostupno je na web stranici www.aikidozg.com, te na društvenim profilima:

Facebook: Aikido društvo Zagreb / Youtube: Aikido društvo Zagreb / Instagram: @aikidozagreb

Projekt House of Japan ostvaren je u suradnji s Kyudo društvom Zagreb.