Zagrebačka filharmonija i američka pijanistica Clarie Huangci pod dirigentskim vodstvom šefa dirigenta Davida Danzmayra, danas, 8.veljače u Lisinskom s početkom u 19:30 sati.

Zagrebački filharmoničari pod dirigentskim vodstvom šefa dirigenta Davida Danzmayra i nastupom  pijanistice Clarie Huangci  izvesti će djela Ludwiga van Beethovena: koncert za klavir i orkestar op, 61a ( autorova transkripcija violinskog koncerta), Ludwiga van Beethovena: 4 simfonija u B-duru, op 60.

Claire Huangci, kada je započela svoju glazbenu karijeru sa devet godina zvali su je čudom od djeteta čija je izvanredna virtuoznost na klaviru zapanjila svijet glazbe. Umjetničkom zrelošću njezine interpretacije postaju sve kreativnije, svježije i uvjerljivije posebno kod izvedbi djela Mozarta, Beethovena i Schuberta

Etablirala se kao iznimno cijenjena umjetnica koja očarava publiku svojom “blistavom virtuoznošću, umjetničkom senzibilnošću, baš kao i razvijenim smislom za  interakciju s publikom gdje dolazi do izražaja njezino istančano razumijevanje dramaturškog aspekta zvuka”(Salzburger Nachrichten).

Posebno iznenađenje ovog koncerta biti će i  praizvedba djela predstavnice prve generacije mladih skladatelja nove Hrvatske Sanje Drakulić: kompozicija Rara Avis (lat; Rijetka ptica) djelo nastalo u jednom dahu koju je naručila Zagrebačka filharmonija.

Sama muzika me navela na pomisao o rijetkoj ptici. Ta ptica leti cijelo vrijeme, ne zaustavlja se, neumorna je i uporna. Ide svojim putem. Promatra svijet oko sebe i sebe u tom svijetu u potrazi za novim i lijepim avanturama. Nekada se druge ptice pridruže njoj, nekada ona jatu, ali Rara avis ostaje svoja, različita od drugih te u suštini sama“.  (Sanja Drakulić)

Prije koncerta u petak s početkom u 19.00 sati u predvorju Velike dvorane pozvani ste na predkoncertni razgovor sa Sanjom Drakulić i Clarie Huangci prilikom kojeg će ugledni gosti podijeliti s vama svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom.