Popularni britanski fotograf i glazbenik Bari Goddard predstavlja jedinstvenu izložbu fotografija nastalih u Hrvatskoj. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Londonu domaćin je izložbe koja će nas odvesti na putovanje Dubrovnikom i kazališnim festivalom Midsummer Scene kakvo još nismo doživjeli.

Bari Goddard 1

Izložba pod nazivom Twelfth Night/Night Dubrovnik – Midsummer Scene 2015 by God Photography otvara se 15. listopada u Londonu, a njezin domaćin je Veleposlanstvo RH na čelu s veleposlanikom Ivanom Grdešićem. Fantastična fotografska priča posvećena Midsummer Scene Festivalu i Gradu Dubrovniku predstavit će najatraktivnije dubrovačke lokacije snimljene iz neuobičajenih kutova, kao i zanimljive kadrove zabilježene tijekom prikazivanja Shakespearove komedije na jednoj od najljepših dubrovačkih pozornica, tvrđavi Lovrijenac. Izložba će biti otvorena do 20. studenoga.

Bari Goddard 5

Izložba fotografija ujedno je i prva najava treće sezone Midsummer Scene Festivala koji će se održati početkom ljeta 2016. Festival je u dvije godine održavanja postigao veliki uspjeh te se kao jedini koji se održava na engleskom jeziku potvrdio kao nezaobilazna kulturna ponuda. Tisuće posjetitelja iz više zemalja svijeta ovog je ljeta uživalo u izvedbama Shakespeareove komedije Na tri kralja ili kako hoćete, a oduševljenje i odlične kritike najbolji su vjetar u leđa organizatorima koji u godini pred nama pripremaju još atraktivniji festival.

Bari Goddard 2

Bari Goddard rođen je u Walesu gdje je počeo svoju glazbenu karijeru u art rock sastavu Blaue Reiter. Glazbeni rad nastavlja u Londonu, surađujući s Stevijem Maguireom iz Eurytmicsa, dok je ujedno bio i vodeći vokal u sastavu The Knives. Nakon toga surađuje s Jimmyjem Somervilleom. Između ostalog, nastupao je s njim na londonskoj premijeri filma Orlando i Visokih peta Pedra Almodóvara, a pojavio se u video spotovima Madonne i Cliffa Richarda. Nakon svjetske turneje sa Somervilleom 1991-93., Bari se povlači s glazbene scene i posvećuje se slikanju i fotografiji, izlažući diljem Europe. Internetski portal Saatchi galerije uspoređuje njegov rad s Grahamon Sutherlandom i Ceri Richards. Njegov fotografski rad pod brandom GOD Photography širokog je raspona, od portreta (između ostalih, pozirale su mu britanske glumice Judi Dench i Rula Lenska), do provokativne avangarde. Bari živi i radi u Londonu.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here