Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zajedno s našim poznatim atletičarkama Blankom Vlašić i Sandrom Perković, susreo se s mladim atletičarima iz klubova Mladost i Agram na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost, kako bi promovirao Miting IAAF World Challenge 2012. poznatiji kao Hanžekovićev memorijal, koji će se održati 4. rujna ove godine u Zagrebu i najavio obnovu atletske staze do tog atletskog mitinga.

Foto: zagreb.hr

Bandić je najavio skoru obnovu atletske staze oko atletskog stadiona Sportskog parka Mladost, dodavši da se u obnovu infrastrkuture SP Mladost nije ulagalo oko 15 godina. Ocijenio je da je staza dotrajala kao i infrastruktura dodavši da se nova staza mora napraviti do Hanžekovićevg memorijala 4. rujna.

Najavio je da će se sutra u uredu gradonačelnika održati sastanak kako bi se uskladili rokovi za provedbu tog posla u skladu s procedurom i javnim nadmetanjem za dobivanje tog posla. Sve mora biti gotovo prije “Hanžeka” kako bi za taj atletski miting imali novu stazu, dodao je.

Inače na današnjem predstavljanju Hanžekovićevog memorijala Sandra Perković i Blanka Vlašić razgovarale su s mladim atletičarima, a nazočili su i drugi ugledni sportaši Zagreba kako bi mladima što bole predstavili taj sportski događaj. (Hina)