Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je naslutiti što će zaokružiti u nedjelju na referendumu o definiciji braka.

“Najprirodniji ambijent u kojem dijete treba odrastati jest da ima tatu i mamu, a vi sad odlučite kako ću ja glasovati”, rekao je Bandić.Gradonačelnik je komentirao i eventualno raspisivanje referenduma o ćirilici te je “oprao” vlast. Smatra da se situacija iz Vukovara ne bi dogodila kad bi on bio “gradonačelnik Hrvatske”.
“Da su popeglali Vukovar i Knin kao što smo mi Jelačić-plac, ne bi bilo ovakvih problema”, zaključio je.

[infopunkt 7482 7] Bandić-Hoćete li glasati na referendumu, za koga?/ referendum o ćirilici?

Na pitanje podržava li prikupljanje potpisa za referendum o dvojezičnosti, Bandić je kratko rekao “Ja sam već potpisao.”

Na upit u vezi s proračunom, zašto nisu smanjeni iznosi za plaće za sljedeću godinu kao što je najavljivao, rekao je da će se 6. prosinca prvi put sastati s predstavnicima sindikata pa će sve što uspiju dogovoriti unijeti u proračun već u siječnju 2014. rebalansom.

Prvim će rebalansom u siječnju povećati i izdvajanja za mjesnu samoupravu, i to za 20 posto, čime će gradske četvrti imati više novca za male komunalne akcije i rješavanje problema na mjestu nastanka.

[infopunkt 7482 2] Bandić-koliko je osoba dobilo otkaz, koliko ih je zaposleno / rebalans proračuna

[infopunkt 7482 3]  Bandić -Odvožnja komunalnog otpada/ novi način naplate?

U svom izlaganju dodao je da Zrinjevac završava prikupljanje i piljenje stabala koja su pala kad je Zagreb prije koji tjedan poharao ciklon, te je najavio da će krajem sljedećeg tjedna podijeliti drva socijalno ugroženim građanima. Rekao je da je drveće popadalo i po Sljemenu pa kazao i da će i ta drva pokušati dobaviti i podijeliti.

infopunkt.tv