orao sony

Orao štekavac, koji je izumro u Francuskoj prije više od 50 godina, 28. rujna 2014. prvi je put poletio s vrha Eiffelovog tornja u Parizu i preletio rijeku Seinu te je, a u vrtovima Trocadero, dočekali su ga njegov dreser Jacques Olivier Travers i mnoštvo okupljenih.

Travers je direktor neprofitne organizacije FREEDOM čiji je cilj ponovno vraćanje orla štekavca u njegovo prirodno stanište u francuskim i švicarskim Alpama.

Uživajte ​​u zadivljujućim prizorima ovog leta u jednom od rijetkih videa koji se doista mogu opisati kao autentični prikaz iz ptičje perspektive. Video materijali su snimljeni kamerom Sony HDR-AZ1 Action Cam Mini koja je bila pričvršćena na orlova leđa i tako zabilježila cijeli let.

Video je dostupan na: http://youtu.be/H9qUCSFrCzE.  

Suradnja Sonyja i FREEDOMa

Sony, kao službeni sponzor, surađuje s organizacijom FREEDOM kako bi im pomogao u postizanju svog cilja i ponovnog vraćanja orla štekavca u njegovo prirodno stanište u francuskim i švicarskim Alpama. Sony je opskrbio organizaciju FREEDOM svojim Action CamTM kamerama kako bi im omogućio da točno dokumentiraju letova bjelorepih orlova. Organizacija FREEDOM koristi ove snimke da nauči više o ponašanju orlova i kako bi se kvalitetnije pripremio teren za ponovno vraćanje u njihovo stanište.

Tehničke karakteristike Sonyjevog Action Cama poput vrhunskog Full-HD video sadržaja dodatno poboljšanog Sony SteadyShotTM tehnologijom, upotpunjen je GPS podacima o snimljenom materijalu što predstavlja Action Cam kao idealan alat organizacije FREEDOM koji im omogućuje potpuni uvid u njihov rad. Nadalje, male dimenzije Action Cam kamera omogućuju lako postavljanje na orlova leđa, bez ograničavanja njihovog prirodnog leta na bilo koji način.

Sony će također koristiti brojne vlastite društvene kanale kako bi jače podržao ciljeve FREEDOM-a te će kreirati niz zajedničkih videa koje će dijeliti na promocijama Sonyjevog Action Cama.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here