stradala ordinacija (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Na bolnicu Goljak, preciznije u jednu od ordinacija jutros je ubačen “molotovljev koktel”. Napad se dogodio oko 4 sata, a u požaru je izgorjela jedna ordinacija, dok druga je prostorija oštećena. “Molotovljev koktel” je ubačen kroz prozor, najprije je izgorjela zavjesa, potom plastika klima-uređaja koji je u potpunosti uništen, kompjutora i telefona na radnom stolu, a od gustoće dima zacrnili su se zidovi. Najgore od svega je što je stradala i oprema za EEG snimanja mozga, vrijedna oko pola milijuna kuna.

Ozlijeđenih nema, jer su bolnički odjeli su u drugoj zgradi. Da se nešto neobično događa prva je primijetila dežurna liječnica koja je obavijestila policiju i vatrogasce. Prethodnih prijetnji i najava nije bilo, a možda bi jedan od tragova koji vode do počinitelja mogao biti i grafit na zidu bolnice “Uspešno lečenje dece”.

Više o napadu na Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama znat će se nakon policijskog očevida.

– Tako nešto može učiniti samo osoba koja nije pri zdravoj pameti,- rekao pročelnik Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar.

stradala ordinacija (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

[nggallery id=428]