Autor:
Zoološki vrt grada Zagreba

dikobrazi (Foto: Zoološki vrt grada Zagreba)Obitelj sjevernoameričkih dikobraza drvolazaca u Zoološkom vrtu grada Zagreba ponosno pokazuje svoju mladunčad. Prvi je dikobraz u vrtu okoćen početkom lipnja, a drugi početkom ovog mjeseca.

Takav baby boom u obitelji dikobraza iznimno je razveselio posjetitelje i djelatnike vrta. Naime, mužjak s tri ženke prošle je godine stigao iz Češke nakon što se u Zoološkom vrtu grada Zagreba ta vrsta životinja nije mogla vidjeti više od 15 godina.

Sićušni glodavci umanjene su verzije svojih roditelja. Rađaju se s bodljama i od odraslih se razlikuju samo po veličini. Već prvih dana oba su se mladunca pokazala kao vrsni penjači. Najviše vremena provode visoko na granama glođući koru drveća, lišće i sjemenke.

Inače, dikobrazi svoju zagrebačku adresu dijele s američkim divljim puranima. Zajedno su smješteni u nastambi koja predstavlja životinje Sjeverne Amerike. Njihov je suživot primjer savršenog sklada – dok se purani šepure po tlu, ljupki ih glodavci gledaju s visoka.

mladunče dikobraza (Foto: Zoološki vrt grada Zagreba)

1 Komentar