VukovarGradonačelnik Vukovara Željko Sabo suočen s najezdom komaraca i nedostatkom sredstava za njihovo uništavanje zamolio je za pomoć. U pismu koje poslao na našu adresu kaže kako iz proračuna Republike Hrvatske Gradu Vukovaru neće stići 900.000 kuna pomoći koliko je potrebno za učinkovito uništavanje komaraca. Hrvatska Vlada zaključila je da novca nema što ga je kao gradonačelnika Vukovara vrlo razočaralo.

Traženi iznos bio bi dostatan za tri avio-tretmana koji bi do kraja sezone spasili Vukovarce i goste od najezde komaraca, jer je u Vukovaru je izbrojano i više od 300 uboda u 15 minuta, a to je postalo i zdravstveni problem, prava elementarna nepogoda.

Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara Gradonačelnik Željko Sabo na solidarnost je pozvao i same građane Vukovara i sve ljude dobre volje koji u zajedničkoj borbi protiv komaraca doprinose u okviru svojih mogućnosti.

Pokrenuta je akcija “Zdravlje u Vukovaru” tijekom koje se pozivom na broj 060 9081 po cijeni od 6 kuna i 15 lipa s PDV-om prikuplja novac za otklanjanje jednog od gorućih problema Vukovara. Sva prikupljena sredstva bit će iskorištena isključivo za tu humanitarnu akciju kako bi se stanovnicima Vukovara omogućio lakši i zdraviji život, obećava gradonačelnik Željko Sabo.

Poruka gradonačelnika Vukovara Željka Sabe .mp3