Kreativcima i publici već poznati festival nekonvencionalne umjetničke i produkcije „ARTISTICO“, koji od 2018. u Rovinju okuplja nekonvencionalnu umjetničku produkciju, ovog prosinca stiže u zagrebački SC!

Raznolikim programskim sadržajem, ARTISTICO će od 21.-23.12. kreirati poseban doživljaj kupnje originalnih umjetničkih predmeta i božićnih darova uz pregršt kreativne energije i zabave, a na druženje u toplom, blagdanskom ozračju pozvani su kreativci svih dobnih skupina! Evo što vas čeka na ARTISTICU!

Na najvećem do sada ART MARKETU, svoj rad će predstaviti više od 40 sjajnih domaćih i stranih stvaraoca iz čijih ćete ruku moći kupiti originalne božićne darove – nekonvencionalne umjetničke uporabne i dekorativne predmete, dizajnerski nakit, odjeću i unikatne modne dodatke.

U sklopu programa “IZLOŽI SE” koji publici predstavlja mlade autore, moći ćete razgledati seriju infografika “Emocionalna pismenost” Ijana Prelca te doživjeti neobičan svijet tarota kroz izložbu i čitanje iz “Avisomnia tarot” karata koje je magično ilustrirala umjetnica Orla Bird. Ljepotu koju vide u ljudima pokazat će nam Adrijana Brčić i Paulina Marija Vukoja kroz izložbu pod nazivom “Lica Zagreba” i crtanje portreta. Mario Dobrečević izložit će svoje “Veela Mobiles” mobilne skulpture, a Aleksandra Prodanov zbirku likovnih radova “Kroz ružičaste naočale”.

S namjerom da probudi kreativnost i potakne stvaranje na licu mjesta, ARTISTICO je pripremio posebno opremljen prostor za isprobavanje različitih  likovnih tehnika „STOP AND PAINT!“ te „JUNIOR CORNER“ koji razvija maštu i vještine najmlađih.  Svakog dana, na rasporedu su otvorene i vođene “CREATE YOUR OWN” radionice na kojima možete izraditi blagdanske čestitke, jedinstvene kuglice za bor, kućice za vile ili originalnu zdjelu od neispravne gramofonske ploče.

Kako bi uživali u umjetnosti riječi, ARTISTICO ugošćuje projekt KNJIGOLOVAC koji će organizirati sakupljanje i besplatnu posudbu već prikupljenih knjiga, a REkreatorov projekt “R.A.D. – ReusedArt&Design” pokazat će što sve može nastati maštovitom prenamjenom različitih predmeta i materijala.

Sa željom da stvori intimniji doživljaj umjetnosti i autora, na Artisticu se smjestio i „LIVING ROOM CAFFE“ koji nudi mjesto za međusobno upoznavanje i druženje te razmjenu ideja i iskustva u opuštenoj atmosferi dnevnog boravka.

Upišite datum u kalendar, okružite se kreativcima i potaknite svoju stvaralačku stranu! Podržite male proizvođače i dobro se zabavite. Ulaz na festival je besplatan.

Detaljnije informacije dostupne su na:

https://artisticofest.wixsite.com/artistico2023
https://www.facebook.com/artistico.fest
https://www.instagram.com/artistico.fest/