Upoznajte „Around Zagreb”, novu inicijativu turističkih zajednica Grada Zagreba i Zagrebačke županije, koja nudi možda i najuzbudljiviju – i neotkrivenu – turističku ponudu u Hrvatskoj danas.

Lako je oduševiti se u starom jezgrom Zagreba, uživati u šetnjama šarmantnim Gornjim gradom ili živahnim Donjim gradom. No da bi se upoznala sva lica grada, treba se zaputiti dalje, preko rubova bliskoga i poznatoga.

Na prvi pogled jasno je da Zagrebu ne manjka zelenila. Već u najužem centru ulični život presijecaju elegantni parkovi i trgovi, stvoreni za opuštanje. Gotovo iza ugla, tu su hladovita park-šuma Tuškanac i veličanstveni park Maksimir. Smješten između gore Medvednice i rijeke Save, Zagreb nudi mnoštvo mogućnosti za pasivno ili aktivno uživanje na svježem zraku. Zapravo, uopće i ne morate napustiti područje grada da biste se prepustili sportovima i aktivnostima na otvorenom kao što su planinarenje, ribolov, golf ili biciklizam.

Ipak, pogreška je ne zaviriti u okolicu izvan granica Zagreba, njegovo najljepše dvorište. Zagrebačkoj županiji tepamo da je zeleni prsten grada, jer ga okružuje obiljem prirodnih ljepota i malim mjestima idealnima za brz i siguran bijeg od vreve. Potpuno u suprotnosti s ritmom velegrada, život u većinom ruralnoj okolici mnogo je sporiji i usklađeniji s prirodom. Boravak u čistoj prirodi s prekrasnim vidicima i impresivnom florom i faunom izletnicima vraća energiju i širi vidike. Krajolik u rasponu od šumovitoga gorja do riječnih dolina i močvara premrežen je biciklističkim, pješačkim i planinarskim stazama. Idilični zaseoci i kuće za odmor tu su da pokažu pravo značenje pojma ladanje. Zagreb doista ima sreće živjeti u okruženju kakvo samo poželjeti može, u sigurnoj i mirnoj zelenoj oazi koja mu puni baterije.

Dobro došli u novi pristup turizmu – AroundZagreb – vaša sigurna, jedinstvena, zdrava destinacija. Više pojedinosti o iznimnoj turističkoj ponudi grada Zagreba i Zagrebačke županije možete pronaći na novim internetskim stranicama Around Zagreb.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here