Aperitivo je nastao u Italiji, točnije u Torinu 1786. godine jednostavnim serviranjem muškata infuziranim s raznim začinima, kao svojevrsna uvertira u večeru, sat, dva magičnog vremena opuštanja u divnim okusima.

Na ideju o Aperitivu došli smo zbog činjenice da na našoj barskoj sceni nedostaje sličnih ponuda, tj. rijetki su barovi koji rade na kompatibilnosti koktela, odnosno aperitiva i hrane. Htjeli smo da u Joe’s baru ponudimo nešto novo za naše  goste, kako bi ih educirali što je Aperitivo i što se u takvim prilikama pije,” rekla je Ljiljana Mikić, generalna menadžerica Arcotela Allegra Zagreb.

Negroni

Zamišljen je kao drinks&food after work druženje, a uz kupljeno alkoholno piće, finger food je besplatan. Barmen Mandarić, dobro poznat po fantastičnim koktelima, pripremio je specijalna pića i koktele, dok je za finger food zadužen chef Ivan Simončić.

Smatram da je Aperitivo koncept idealan za naš bar jer osim široke ponude pića, gosti mogu konzumirati i raznovrsne delicije u obliku finger fooda. Osim izvrsnih vina, pjenušca, gin tonica i ostalih miješanih pića, moja preporuka kod odabira pića je svakako Negroni, talijanski aperitivni koktel iz 1919. godine, koji je zaštitni znak talijanskog aperitiva,” rekao je Ivan Mandarić.

Ivan Mandarić, barmen Joe's bara - 03

Za goste su  pripremili posebne kartice za prikupljanje pečata. Uz jedno kupljeno alkoholno piće, svaki gost dobije pečat, a s prikupljenih 10 pečata, sljedeće piće je gratis.

Sir s dinjom, pizzete, ukusne hladne slate, slatki zalogajčići te rezano voće u kombinaciji s omiljenim pićima opustit će vas i pripremiti za ukusnu večeru. Naša preporuka – restoran Radiccio poznat po vrhunskoj kvaliteti svoje kuhinje i gurmanskim užicima.

Recept za NEGRONI

  • 30 ml Broker’s džina
  • 30 ml Martini Rosso
  • 30 ml Camparija

Ukras: suhi kolut naranče/korica naranče