Karizmatični svjetski tenor, umjetnik kojeg obožavaju kolege glazbenici i publika diljem svijeta, vlasnik 15 albuma s više od 80 milijuna prodanih primjeraka Andrea Bocelli vraća se u regiju i najavljuje posebnu glazbenicu poslasticu! Najpoznatiji svjetski glazbeni filmski klasici, ali i arije kojima uspješno osvaja srca publike više od dva desetljeća čine program s kojim će se po prvi put predstaviti publici u areni Stožice, 19. studenog 2016. godine.

Najveća ljubljanska arena premala je za sve poklonike klasične glazbe i ovog umjetnika upečatljivog glasa s nevjerojatnim rasponom. „Kad bi Bog pjevao, zvučao bi gotovo kao Andrea Bocelli”, izjavila je jednom prigodom Celine Dion, a ova poznata pjevačica samo je jedna u nizu obožavatelja koji uživaju u izvedbama toskanskog slavuja.

Bocelli će prvi put u ovom dijelu Europe izvoditi pjesme s novog albuma Cinema koji je osvojio prvo mjesto Billboardove ljestvice klasičnih albuma, a koji donosi jedinstvene obrade najljepših pjesma iz filmskih klasika kao što su Dr. Živago, Ljubavne priče, Gladijator, Kum i Doručak kod Tiffanyja. Za dolazak najpoznatijeg svjetskog tenora zaslužna je zagrebačka tvrtka Star produkcija i njezin direktor Alen Ključe koji je javnosti poznat kao organizator koncerata te osoba koja je na regionalne pozornice dovela brojne svjetske i domaće zvijezde. Gloria Gaynor, Natalie Cole, Dionne Warwick, Ana Oxa, Loreen…

Iznimno sam ponosan što u naše krajeve ponovo stiže istinska legenda i veliki čovjek. Andreu Bocellija upoznao sam prije dvije godine u zagrebačkoj Areni, a oduvijek mi je bila želja raditi s njim. Velika mi je čast i zadovoljstvo što mi je ukazao povjerenje i da krećemo zajedno u ovu glazbenu avanturu. Ljubljanu smo odabrali jer Andrea nikad nije nastupao u Sloveniji, a s obzirom na veliki broj obožavatelja ovog velikog umjetnika u cijeloj regiji, vrhunsku glazbenu produkciju te niz glazbenih iznenađenja, siguran sam da će koncert biti rasprodan vrlo brzo, izjavio je Alen Ključe, organizator koncerta i direktor tvrtke Star produkcija.

Andrea Bocelli rođen je u Toskani u kojoj i danas živi sa suprugom i djecom. Koliko god je obožavao svirati klavir i flautu, s godinama je otkrio da je zapravo najsavršeniji instrument upravo njegov vlastiti glas. Bocellijeva svjetska karijera započela je godine 1994. kad je pobijedio na festivalu u San Remu, a nedugo nakon ovog uspjeha pripala mu je prva velika uloga u Verdijevoj operi „Macbeth“, da bi tog Božića već pjevao “Adeste Fideles” za Papu Ivana Pavla II i ispred nekoliko desetina tisuća vjernika na Trgu svetog Petra u Vatikanu. Primio je brojna svjetska glazbena priznanja i nagrade, ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda jer je paralelno držao prvo, drugo i treće mjesto američke nacionalne top ljestvice klasične glazbe, bio je nominiran za  prestižnu nagradu Golden Globe Award, za nagradu Oscar, a 2010. godine je dobio i svoju zvijezdu na hollywoodskom šetalištu slavnih Walk of Fame. Ovaj se karizmatični Talijan također dokazao i kao vrsni tekstopisac i glazbeni producent, a njegova pjesma Con Te Partiro koju je kasnije snimio u duetu sa Sarah Brightman pod nazivom Time to Say Goodbye,  nije se skidala sa svjetskih top ljestvica mjesecima te ostaje i dalje jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena i hit na svim kontinentima. Tijekom karijere nastupao je na najistaknutijim svjetskim pozornicama među koje se ubraja  Carnegie Hall, Colosseum u  Rimu, Opere u Sydneyju i Berlinu te Central Parku u New Yorku, a jedan od njegovih najzapamćenijih nastupa je i onaj u Sao Paulu u Brazilu, kad je pjevao ispred više od stotinu tisuća obožavatelja.

Iako su često dijelili pozornicu i nastupali zajedno, Andrea Bocelli postao je daleko popularniji od svojih starijih kolega poput Joséa Carrerasa i Placida Dominga, a mnogi  ga uspoređuju i s Carusom te Sinatrom zbog njegovog utjecaja na suvremenu i popularnu glazbu.

 „Mislim da čovjek ne može sam donijeti odluku da postane pjevač. Tvoja publika i reakcije ljudi koji te slušaju odlučuju o tome“, tvrdi Andrea Bocelli, koji za sebe kaže da je zapravo „moderan, ali istodobno staromodan tenor“.

Neupitno je da 19. studenog u ljubljanske Stožice stiže jedan od najomiljenijih svjetskih tenora, a od danas u prodaju kreću ulaznice po posebnoj cijeni već od 39 eura, koje će se moći osigurati samo do 30. travnja 2016. godine na službenoj stranici www.andreabocelli.com/tickets  ili u sustavu www.eventim.hr.