Za objavu nove pjesme pod nazivom „Strah od ljubavi“, Ana Rucner odabrala je savršen trenutak. Za svoj okrugli, četrdeseti rođendan i za Dan zaljubljenih, publici će pokloniti ljubavnu baladu i treći singl s novog albuma „Balkan Classic“, koji će uskoro ugledati svjetlo dana. „Strah od ljubavi“ nastao je kao plod odlične suradnje Zlatka Timotića koji je autor glazbe i Dragana Brajovića, koji potpisuje tekst.

Ljubavna balada donosi tematiku s kojom se u današnjem vremenu mnogi mogu poistovjetiti. „Svi se mi na neki način bojimo biti povrijeđeni, što se posebice vidi u stihovima: Plačem, boli me i sad, sjećanje na tebe. Ne mogu ti oprostiti, taj strah od ljubavi, jer bojim se da svi su kao ti“ – objašnjava Ana Rucner. Međutim, tekst upućuje i na ljubav prema samome sebi i ljubav prema Bogu. „Citat Ljubi bližnjega svoga kao samog sebe vrlo je dubok i zove na promišljanje, nimalo sebičan, baš naprotiv. Kada prihvatimo te počnemo istinski voljeti i cijeniti sebe kao i život koji nam je dat, ali na ispravan način i s Bogom, tek tada možemo voljeti i drugu osobu. Tada svi strahovi nestaju.“ – zaključuje Ana Rucner.

Zlatko Timotić pjesmu je napisao prije 20 godina, a kako Ana kaže, dobila je čast da ju odsvira u instrumentalnoj verziji te je otpjevala izvorni refren, zbog njegove iskrene emocije. Ovoga puta Ani su se pridružili njeni roditelji, gudački kvartet Rucner te čuveni violinist Perica Vasić, kojem je Ana bila gošća na koncertu kojim je proslavio 35 godina svog umjetničkog rada.

Video spot sniman je u Beogradu, a potpisuje ga režiser Rizah Smailbegović iz Villa Hills produkcije. Kako bi pjesma i emocija došle do izražaja, jednostavan i minimalistički spot sniman je u crno-bijelom efektu. Posebnu notu spotu dao je čelo kvartet „Mistik Cello“, kojeg sačinjavaju sjajne violončelistice Mima Vrbanić, Sandra Grujić, Nevena Busarac i Marija Pudar. Ana Rucner u spotu nosi De Light crno i bijelo odijelo dizajnera Ivana Friščića, a za sve ostalo pobrinuo se sada već uhodan tim ljudi, vizažist David Đurašković, majstorica frizure Tina Tišma te Tamara Galliano, organizatorica spotova koje Ana snima u Beogradu. Fotografije sa seta potpisuje Nemanja Ivanović.

„Bio mi je veliki gušt snimati s curama iz kvarteta Mistik Cello, jer nas pet smo stilski i energetski vrlo moćne zajedno na sceni, a kad vidite pet jakih žena s tim prekrasnim instrumentom, eto meni prvoj zastane dah!“ – opisuje Ana dojmove sa seta. Ana Rucner podijelila je i jednu anegdotu sa snimanja, a koja zapravo pokazuje s koliko je iskrene emocije donijela pjesmu. „Toliko sam ozbiljno shvatila ovu pjesmu i ušla u njezinu srž i dubinu da sam na upit režisera mogu li u jednoj sceni iskreno zaplakati, iako nisam glumački potkovana, uspjela sam snimiti i taj dio.“

 

Foto: Nemanja Ivanović