Voditeljica, televizijska autorica i podcasterica Ana Radišić u lipnju ima poseban razlog za slavlje. Sad već tradicionalno, na prvi dan ljeta i svjetski dan glazbe, 21. lipnja, proslavit će četvrti rođendan svog podcasta u zagrebačkoj Laubi, gdje će se okupiti mnogi uzvanici i suradnici koji su podržavali Anu na njenom uspješnom putu.

Od samog početka, Ana Radišić je svojim podcastom donijela svježinu i autentičnost u digitalni svijet. Kroz više od 150 epizoda, ugostila je mnoge inspirativne osobe iz svijeta glazbe, mode, sporta, glume, umjetnosti, poduzetništva…, a među najznačajnijim uspjesima ističe se i intervju sa svjetski poznatim autorom bestsellera Robinom Sharmom. Taj intervju, snimljen prošli mjesec u Firenci, bio je prvi put da je Sharma govorio za neki medij na našim prostorima, što predstavlja veliki inozemni iskorak za Anu.

“Osjetila sam da je vrijeme za korak više,” kaže Ana, prisjećajući se početaka. “Nakon godina iskustva u televizijskom svijetu, željela sam stvoriti vlastiti medijski prostor temeljen na vrijednostima u koje vjerujem – slušati, čuti, inspirirati se“, kaže.

Kada je 2020. godine, usred pandemije, Ana započela svoj podcast, željela je kroz goste podijeliti inspirativne i zanimljive priče ljudi iz različitih sfera javnog i društvenog života. S više od 3,1 milijuna pregleda, Ana je postala jedna od najutjecajnijih podcasterica u Hrvatskoj, a njen podcast je dobio nekoliko različitih ekstenzija.

Ana ističe kako su pripreme za četvrti rođendan intenzivne i ispunjene adrenalinom, ali i ponosom zbog svega što je postigla. Njezina vizija, predan rad i hrabrost omogućili su joj da ideja podcasta raste i razvija se. Svake godine, 21. lipnja, Ana slavi vrijednosti koje promiče kroz svoj podcast, okružena ljudima koji dijele njene ideje i strast.

“Za mene je uspjeh živjeti od svog rada u koji vjerujem svim srcem, gledati svoje suradnike i tim kako rastemo radeći ono što volimo. Posebno me veseli što ove godine zapravo povezujemo umjetnost i ljude na lokaciji koja je i namijenjena tome pa nam je cilj da i sam event na neki način bude umjetnost,” ističe.

Ana prepoznaje i veliku odgovornost koju kreatori sadržaja imaju prema svojoj publici. Zbog toga je završila “Školu odgovornog influensanja” u sklopu kampanje #BoljiOnline vjerujući da je svjesnost ključna u stvaranju sadržaja. Njezina odgovornost prema publici reflektira se u pažljivom promišljanju svakog sadržaja koji objavljuje.

Gledajući unaprijed, Ana ima velike planove za budućnost svog podcasta, a ujedno vjeruje i da je podcast medij koji će se na našim prostorima još snažnije razvijati.

„Mislim da vrijeme podcasta zapravo tek dolazi na našim prostorima. Presretna sam kad vidim da se pokreću nova izdanja. Voljela bi da ih je i mnogo više na našem digitalnom nebu. Istaknuti se može apsolutno svatko ako je autentičan, dosljedan, izuzetno strpljiv jer apsolutno ništa se ne može postići preko noći. Predan rad, kvaliteta, odgovornost prema publici, sugovornicima i oglašivačima je ključ“, smatra Ana.