Koncertni program Začarana Močvara ponovno donosi zanimljiv spoj domaćeg i regionalnog kantautorskog djela, ovoga puta Anu Ćurčin (Srbija) i Lovru Mirtha (Rijeka/Zagreb)!

Ana Ćurčin posljednjih je godina nezaobilazno ime regionalne kantautorske scene, a u Močvaru ovaj put dolazi sa svojim triom u kojem, osim nje, nastupaju Ana Protulipac (bas) i Milena Jančurić (flauta). Bit će to jedinstvena prilika da još jednom prođemo kroz cjelokupni opus ove glazbenice koja nas iznova oduševljava svojom glazbom.

Ana Ćurčin kantautorica je rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a danas živi i radi u Beogradu. Njena glazba je nježna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, objedinjuje indie-rock i folk, koketira s bluesom i ambijentalnom glazbom. Počela je s aktivnim nastupima 2012. godine, a četiri godine kasnije objavljuje svoj prvi studijski album “Sketches of Belonging”. Uspješnost ovog albuma dovodi do mnogih nastupa u cijeloj regiji, a posebno se ističe nastupa sa Stray Doggom u Sava Centru u Beogradu 2016. te nastup na Exitu godinu dana kasnije. Uskoro napušta isključivo kantautorski nastup pa okuplja i bendovsku inkarnaciju pod imenom Ana & The Changes, a 2019. izlazi joj drugi album pod nazivom “Differences”.

Godinu dana kasnije izlazi album “Scene” kojim se Ana predstavlja i kao autorica glazbe za kazalište, film, video igre i reklame jer su “Scene” kompilacija materijala nastalih za te potrebe, a to je bio i uvod na pjevanje na srpskom. S pjesmom “Tu” je 2021. osvojila Nagradu Mladen Mladenović, a prošle godine je objavljen EP “Susret” kojeg ćemo sada po prvi put čuti uživo u Zagrebu. Ona je neumorna pa je ove godine objavila i album “It Took Me So Long” s Markom Nastićem, a i taj je, kao i ostale njene albume, objavila Pop Depresija.

Začarana Močvara već godinama dovodi mnoge sjajne glazbenike iz raznih dijelova svijeta, a Ana Ćurčin se definitivno savršeno uklapa u naziv ovog programa. Njena muzika će vas začarati i očarati.

Drugi izvođač je Lovro Mirth, mladi glazbenik iz Rijeke virtuoznog, osebujnog stila i markantnog zvučnog timbra. Voli se poigravati s raznim žanrovima pa ćete u njegovoj glazbi čuti elemente eksperimentalnog jazza, ambijentalne elektronike, psihodeličnog soula, teatralnog popa te, nerijetko, ničega od navedenog.

  • Nedjelja 23.6.2024., vrata 20:00, početak 21:00
  • Lokacija: klub Močvara, Trnjanska struga 34, Zagreb
  • Upad u pretprodaji: 7 €
    Upad na dan događanja: 10 €
  • Ulaznice:
    https://bit.ly/ulaznice-ana-curcintrio-lovromirth