Stand up komičar iz Rijeke – Aleks Curać Šarić svoj prvi nastup smatra nastup na open mic večeri u Purgeraju u Zagrebu krajem davne 2006. Danas iza sebe Aleks ima zavidan broj nastupa od kojih je poveći broj održan u Johannesburgu, Londonu, Parizu, Amsterdamu, Budimpešti, Beogradu, u više gradova u Sloveniji i po cijeloj Hrvatskoj. Osim u susjednim državama Aleks svoje nastupe izvodi na engleskom.

Zajedno s Vlatkom Štamparom, Goranom Vugrinecom, Sašom Turkovićem i Tomislavom Kozačinskim nastupa i kao di najpopularnije komičarske grupe LAJNAP Comedy, koja nakon rasprodanog prošlogodišnjeg nastupa i ove jeseni, točnije 13.9.,  ima veliki nastup u Lisinskom.

Njegov stil najbolje je opisati kao oprezno seciranje muško-ženskih odnosa i svakodnevnih situacija u kojima je blago reći da se Aleks ne snalazi. Nerijetko se dogodi da publika ostane iznenađena koliko Aleksovi nastupi su osobni iz jedno jedinog razloga, a to je da se što bolje doživi njegov materijal. Evo što on kaže…

Možeš li ukratko predstaviti sebe i Lajnap?

Ja sam komičar iz Rijeke, Aleks Curać Šarić i obožavam teme o kojima se ljudi boje pričati, ali svi razmišljaju. LAJNAP je projekt koji sam pokrenuo s još 3 prijatelja i kolega komičara koji vjerujem da je nešto najbolje što sam ikada doživio u stand up komediji u Hrvatskoj.

Postoji li veza između tvog vloga i stand up-a i Isprobaš li prvo neke fore online na vlogu ili uživo pred publikom?

Sve što radim se meni preklapa. Dosta često u vlogu se nađe tema iz materijala za stand up, a također vlog je često inspiracija za stand up materijal. Kako u oboje ulijevam svoj život normalno je da će u svemu biti svega.

Misliš li da su vaše fore podjednako smiješne i muškima i ženskima te je tako nastao Dejtnajt ili?

Definitivno mislim da fora može jednako biti smiješna i muškarcu i ženi jer DEJTNAJT je show gdje pričamo o odnosima pa kako za odnos nas treba dvoje, oboje mogu i većinom shvate na isti način šalu. Doduše neke fore su smješnije ženama, neke više muškarcima, ali to je ovisno iz koje perspektive se ispriča materijal i onda se ta polovica više vidi u tome.

Kako LAJNAP utječe na razvoj stand up scene u Hrvatskoj?

Mislim da kolege i ja kupa sa njima stvarno probijamo neke barijere što se tiče stand up-a u Hrvatskoj i time mislim da pozitivno utječemo na cijelu scenu. Što od standarda kvalitete do odnosa sa publikom i klijentima sa kojima surađujemo kao komičari.

Evo kako Aleks u svom stilu najavljuje 120 minuta smijeha velikog nastupa „Best of LAJNAP 2019“ u Lisinskom 13. 9. 2019.

„Ekipa, morate doć. Znam da ja nisam nešto zanimljiv, ali bit će Vlatko Štampar tamo tako da pregrmite mene i onda uživajte“