Od kritičara iznimno hvaljen, album prvijenac „New Horizons“ mladog glazbenika, gitarista i aranžera Zvonimira Radišića svoju će zagrebačku promociju imati u utorak, 17. siječnja u 20 sati u klubu Kontesa (Ul. Augusta Cesarca 2).

Riječ je o jazz albumu na kojem se nalazi sedam skladbi koje je pisao i aranžirao Zvonimir, a izvodi ih Zvonimir Radišić Trio, odnosno Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari. Gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, vrsne klasične glazbenice, a upravo zahvaljujući toj suradnji na albumu se dogodio savršen spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja što album čini originalnim. Zanimljivo je što je album osim u CD varijanti izašao u blu-ray izdanju. Vortex Strings će ujedno biti i gošće na samoj promociji albuma što će svim ljubiteljima jazza dati još potpuniji dojam onog što je Radišić stvarao kroz pet godina koliko je album nastajao.

„Album je nastajao dugo, a zapravo je svaka od skladbi stvorena neplanski i vođena je emocijama te je na neki način svaka od njih i posveta određenom trenutku u životu. Nezahvalno je pričati o vlastitoj glazbi, ali ono što bih htio svakom tko će slušati album jest da sam stvori svoje emocije, svoje slike i da mu te skladbe budu put nekamo – na mjesto na koje oni žele“, kaže Zvonimir Radišić. Sam naziv albuma „New Horizons“ itekako ima značenje jer je istoimena skladba nastala nakon što je Zvonimir saznao da će postati otac.

Sve skladbe snimljene su u studiju Croatia Recordsa, a Radišić naglašava da su upravo zahvaljujući vrhunskoj opremi studija skladbe doživjele svoj puni potencijal.

„Izuzetno sam sretan i zahvalan cijelom timu Croatia Recordsa jer smo sve snimili u jedan dan, a pritom se kvaliteta snimljenog i čuje i vidi u glazbi te videima koji prate skladbe“ ističe mladi Riječanin koji svoju ljubav prema glazbi živi od djetinjstva. Još kao devetogodišnjak počeo je svirati gitaru i od tad je ona sastavni dio njegova života pa je paralelno s redovitom školom pohađao i glazbenu. Diplomirao je na jazz odsjeku akademije „Gustav Mahler Privatuniversität für Musik” u Klagenfurtu u Austriji, a na istom akademiji krajem ovog mjeseca čeka ga i diploma master studija. Uz to, Zvonimir je diplomirao i elektrotehniku na Tehničkom fakultetu u Rijeci, a tijekom školovanja bio je dobitnik brojnih nagrada i priznanja na državnoj i međunarodnoj razini.

Njegov debitantski album od prošlog ljeta je dostupan široj javnosti, a reakcije publike kao i struke najbolje govore o tome da je svih sedam skladbi najljepša oda jazz glazbi što će zagrebačka publika moći svjedočiti u utorak, 17. siječnja u klubu Kontesa.

 

Foto: Goran Martinac

3