Početna Koncerti Ako tražite zabavu u kolovozu, Ljeto na Štrosu neće vas razočarati

Ako tražite zabavu u kolovozu, Ljeto na Štrosu neće vas razočarati

Ljeto na Štrosu
Foto: Ljeto na Štrosu Facebook page

Prva polovica kolovoza redovito je razdoblje kada se često pitamo: “Kamo u Zagrebu? Gdje je zabava?”. Većina klubova je na godišnjim odmorima, kafići i restorani se doduše hrabro drže, ponajviše zbog kontinuirane navale turista. Ipak, i kod ugostitelja je primjetan znatno manji broj gostiju nego što je uobičajeno zbog čega su uglavnom svi prilagodili radno vrijeme.

Zagrepčani su na ovo navikli i mnogi će reći kako je i to jedna od dragih posebnosti ovoga grada. Prohodnije ulice, praznije ceste, manjak gužve, više mjesta za sjesti, popiti piće i osvježiti se.

Iako zanimaciju uglavnom tražimo u Bogovićevoj ulici, na Cvjetnom trgu ili u Tkalčićevoj, svi znamo da je jedino mjesto koje svaku večer nudi ugođaj i glazbu po mjeri – Štros. Strossmayerovo šetalište slovi kao jedna od najromantičnijih lokacija u Zagrebu, a ako tome dodamo živu “svirku” i različitost glazbenih stilova – postaje jasno zašto na Štrosu ne razmišljaju o godišnjem odmoru.

Blues, country, latino, jazz…

Ako samo ovlaš prođemo nekoliko datuma na službenim stranicama Ljeto na Štrosu uviđamo raznovrsnost i dinamiku glazbenog programa. Večer u 19h uglavnom započinje predstavama Malog lutkarskog kazališta LET, a nastavlja se koncertima na već kultnoj mini-pozornici.

Tako u srijedu 12. kolovoza od 20.30 nastupaju četverostruki dobitnik nagrade Porin Tomislav Goluban i njegov Little Pigeon’s Forhill’s Blues BandKoncert je to za ljubitelje blues&country melodija, što znači da su gitare i usna harmonika neizostavni dio atmosfere.

Ljeto na Štrosu
Foto: Ljeto na Štrosu Facebook page

U četvrtak 13. kolovoza od 21 do 23 sata traje Braziluka – repertoar nastao kombinacijom bossa nove, sambe i malo jazza. U petak, 14. kolovoza, možete poslušati Mel & Little Thunders, miks jazza i gypsy melodija. U subotu, 15. kolovoza na pozornicu se penje Francisca Fis za čiji se glas organizatori kunu da ga nećete zaboraviti. Dan poslije, tjedan će kraju privesti Alba & Leo, a vi slušati kako je to kad se spoje pop, jazz i etno žanrovi.

Ljeto na Štrosu rijetko “promašuje”, kao što niti vi ne možete promašiti ako se u večernjim satima zaputite prema Strossmayerovu šetalištu i ostanete uživati u glazbi, romantičnom i opuštajućem ambijentu, pogledu na grad…

Raspored koncerata 17. – 31.08.:
17.08. – Flashpoint – akustični trio iz Zagreba; klasični rock, country, folk rock, blues i soul
18.08. – Twins Rock – obrade Beatlesa, Rolling Stonesa, Erica Claptona…
20.08. – Walter Neugebauer & The Cadillac – jedni od prvih protagonista rocka 50-ih u Zagrebu
21.08. – B and the Bops – najpoznatije melodije 50-tih
22.08. – Moonshine – blues rapsodija
23.08. – Filip Novosel & Tihomir Hojsak – balkansko-panonska glazba na tamburi i bajsu
24.08. – Oriddano Gypsy Jazz Band
25.08. – Twisters – swing i twist melodije
26.08. – Blue & Lowndown
27.08. – Zrinka Posavec Sevdah
28.08. – Koala Voice – indie, pop i rock
29.08. – Istranbul – mješavina balkanske, turske, ruske, portugalske glazbe
30.08. – Prismojeni profesorji bluesa – blues, psihodelični rock, ritmički funk
31.08. – Djukica Puček; Blue World

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here