Početna Izbor Advent u Osijeku: Čarolija Božića i Silvestrova u „Gradu na Dravi“

Advent u Osijeku: Čarolija Božića i Silvestrova u „Gradu na Dravi“

Posjetite Osijek od 28.11.2015. do 1.1.2016. jer vas očekuju večer papirnih lampiona uz Dan grada, vinski festival, festival slastičarnica, nacionalni dani fiš-paprikaša, humanitarni sajam Sv. Nikole i „Motomrazovi“.

Uskočite u veseli božićni tramvaj s vilenjacima, a na glavnom trgu dočekajte Djeda Mraza! Uživajte uz bogati program božićnih i novogodišnjih koncerata ili posjetite omiljene božićne sajmove upravo stvorene za druženje s prijateljima i obitelji u okruženju svjetlucavih ukrasa, miris božićnih drvaca, kuhanog vina i… jednostavno doživite Božić kakav ste davno poželjeli.

Advent-Osijek-4

Ostanite i koji dan dulje te na glavnom trgu u Novu godinu uplešite uz čašu kuhanog vina i omiljeni valcer Na lijepom plavom Dunavu.

Novosti pratite na Facebook stranici: Advent u Osijeku – Christmastime in Osijek.

DOGAĐANJA U ADVENTU

28.11.2015. – 01.01.2016., Advent u Tvrđi U baroknom dijelu grada, prigodno ukrašenom u prelijepo božićno ruho, očekuje vas zabavni program, koncerti, sajam, ponuda pečenih kobasica, kuhanog vina te zanimljiva dnevna iznenađenja za sve uzraste. Više informacija na: Facebook događaj Advent u Osijeku

29.11.-31.12., „Božićna bajka u osječkom tramvaju“ Vožnja božićnim tramvajem ukrašenim s 30.000 blagdanskih lampica uz predstavu, slatki poklon za svako dijete i sudjelovanje u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti putovanje u najveći europski akvarij u Budimpešti. Više informacija na: www.gpp-osijek.com

Advent-Osijek_2015_FB_timeline

04.-05.12., WINE OS – Osijek Wine Fest Promocija vina i delicija iz Hrvatskog Podunavlja, Hrvatske i okolnih zemalja. Više informacija na: Facebook događaj WineOs      

04.12., Državno finale u kuhanju fiš paprikaša Svečano 20. finale Državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša, najpopularnijeg podunavskog jela, na platou pred restoranom Kopika na ŠC Copacabana. Više informacija na: www.tzosijek.hr

18.-24.12., Božićni sajam u Gornjem gradu Koncerti, radionice za djecu i odrasle, sajam tradicijskih proizvoda, mini lunapark, doček Djeda Mraza… Dio sajma bit će i SlastOS, festival osječkih slastica (18.-23.12.). Više informacija na: www.tzosijek.hr

Advent-Osijek-3

NA ADVENT U OSIJEKU S POPUSTOM!

U mjesecu prosincu ostvarite popust od 40% na povratne autobusne karte na Arriva Express liniji Zagreb – Osijek. Karta je ujedno vaučer za popust od 10 do 20 % na noćenje u odabranim hotelima i pansionima među kojima su oni najbolji u Hrvatskoj, kao i za druge adventske sadržaje. Povratna karta vrijedi kao vaučer i na IC Bus liniji iz Njemačke i Slovenije (Stuttgart – München – Maribor – Osijek – Vukovar). Više informacija na: www.panturist.hr; www.tzosijek.hr i Facebook događaju Advent u Osijeku – Christmastime in Osijek.

S KOMPASOM NA ADVENT U OSIJEKU

Uoči Božića i na Silvestrovo u ponudi su i višednevni organizirani turistički paket aranžmani turističke agencije Kompas Zagreb d.d. autobusom iz Zagreba: Adventska čarolija u Osijeku & Božićni bal lipicanaca u Đakovu 19.-20.12.2015.  i Nova 2016. u Osijeku 30.12.2015.-1.1.2016.

OSJEČKI PAKETI – BOGATIJA PONUDA UZ ISTE CIJENE SMJEŠTAJA

Tijekom godine osječki hoteli pripremaju bogate „Osječke pakete“ u kojima vam nude noćenja uz razne pogodnosti i dodatne usluge. Na jednom mjestu upoznajte ponudu, a zatim provedite uzbudljiv tjedan ili opuštajući vikend u Osijeku i Podunavskoj okolici.

Advent-Osijek-2

POSJETI OSIJEK 2016.!

„Grad na Dravi“ smješten je tek 20 km od njenog ušća s Dunavom, na samoj sredini europskog Podunavlja. Posjetite Tvrđu, utvrđeni grad s baroknim zavjetnim kipom Sv. Trojstva i General-vojarnom, poznatima s novčanice od 200 kuna, a u Gornjem gradu neogotičku „Osječku katedralu“ čiji je 90 metara visok toranj drugi u jugoistočnoj Europi. Za ručak uz tradicionalna jela od ribe i divljači kušajte vina obližnjih podunavskih vinogorja te prvo hrvatsko pivo spravljano od 1664. godine. Ne zaboravite da je nadomak gradu Park prirode Kopački rit, uz deltu Dunava najveća europska močvara poznata po gotovo 300 vrsta ptica!

MANIFESTACIJE 2016.

Tijekom cijele godine posjeti Osijek i manifestacije: Sajam antikviteta (cijele godine), Zekin uskrsni sajam, Dane vina i turizma (svibanj), UFO-Urban Fest Osijek (lipanj), Osječko Ljeto Kulture, Osječke Ljetne Noći (ljeto), Pannonian Challenge, Zemlja Bez Granica (kolovoz), Dani Prvog Hrvatskog Piva, Gimnastički kup – Grand Prix Žito Challenge (rujan), Gastro Os (listopad), Državno prvenstvo u Fiš Paprikašu, Wine Os, Advent u Osijeku (prosinac).

Kontakt:

Kontakt:
Turistička zajednica grada Osijeka
Adresa: Županijska 2, 31000 Osijek
Web: www.tzosijek.hr
E-mail: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/TZ.Osijek
Tel: 031/203-755

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here