Kineziološki fakultet iz Zagreba niže uspjeh za uspjehom. Europska komisija odobrila je čak 800 tisuća eura za dva projekta KIF-a kojima će se itekako podići izvrsnost na jednom od najpopularnijih hrvatskih fakulteta. Ovim velikim korakom Europska unija još jednom je iskazala povjerenje hrvatskom Kineziološkom fakultetu i njegovim vrhunskim projektima u području kineziologije.

Projekt WE CARE – With Establishment of national Care and development centers we support elite Athletes in balancing their sports and education/employment REsults, pod vodstvom doc. dr. sc. Cvite Gregov, teži osnivanju Nacionalnog centra za brigu i razvoj sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu koji će pružati stručnu podršku mladim talentiranim sportašima u balansiranju školovanja i bavljenja sportom na vrhunskoj razini. Poseban naglasak stavljen je na prevenciju ozljeda, a u realizaciji projekta na čijem je čelu KIF, sudjelovat će još devet partnerskih institucija iz SAD-a, Norveške, Španjolske, Islanda, Srbije, Slovenije te Hrvatske.

SUNCICA BARTOLUCI, CVITA GREGOV I MARIJA RAKOVAC

Projekt ScforH – Creating Mechanisms for Continuous Implementation of the Sports Club for Health Guidelines in the European Union promovira sport i zdravstveno – usmjerene tjelesne aktivnosti u Europskoj uniji putem poticanja implementacije programa za unapređenje zdravlja u sportskim klubovima i sportskim savezima. Aktivnosti planirane ovim projektom dio su široko poznatog i uspješnog europskog pokreta Sports Club for Health. U projektnom timu radit će 24 osobe kao predstavnici 18 institucija iz 13 zemalja, a odvijat će se pod vodstvom doc. dr. sc. Danijela Jurakića.

Protekla godina bila je jedna od najznačajnijih za Kineziološki fakultet. Uz visoki plasman  među prva tri najpoželjnija hrvatska fakulteta, brojne velike projekte i događanja, KIF je obilježio 60 godina uspješnog rada i postojanja kao jedne od naših najutjecajnijih znanstvenih ustanova.