U utorak 3. rujna 2019. stadion SRC Mladost ugostit će neke od najvećih zvijezda svjetske atletike na IAAF World Challenge Mitingu Zagreb 2019 – 69. Hanžekovićevom memorijalu.

Brojne olimpijske i svjetske prvake Zagreb će konačno ugostiti na novoj atletskoj stazi, budući da su počeli radovi na rekonstrukciji staze na Savi. Posljednji put staza je temeljito obnovljena za potrebe Vojnih igara 1999. godine, a nakon toga je nekoliko puta sanirana i interventnim zahvatima osposobljavana za atletska natjecanja.

Sada će zahvaljujući Gradu Zagrebu staza, skakališta i bacališta na stadionu Mladosti biti temeljito obnovljeni, bit će postavljena kvalitetnija podloga kao i novi tartan.

Vezano uz radove na stadionu, ali i pripreme za 69. Hanžekovićev memorijal, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i direktorica mitinga Ivana Brkljačić obići će stadion Mladosti na Savi, a u obilasku će im se pridružiti i neki od najboljih hrvatskih atletičara.

Nakon obilaska, u ciljnoj ravnini su predviđene izjave za medije i objava svih detalja vezanih uz rekonstrukciju staze te pripreme za miting.