Čak 15 prekrasnih finalistica izbora Kraljice Hrvatske za Kraljicu svijeta, iz raznih dijelova Hrvatske, odradile su završne pripreme u Rovinju. Tom su prigodom bile na prijemu kod gradonačelnika Rovinja, gospodina Marka Paliage, koji ih je u društvu Martina Georg Cohna, gradonačelnika Leonberga, ugostio u gradskoj vijećnici. Mlade fiinalistice također su posjetile novouređenu Turističku zajednicu Rovinja gdje ih je ugostila direktorica Odete Sapač. Fotografiranje i snimanje za službeni katalog odvijalo se na više lokacija uključujući grad Rovinj, Grand Park Hotel, Hotel Lone, ACI marina Rovinj te turistički brod i jahtu na kojoj su natjecateljice uživale. Za vrhunsku hranu pobrinuli su se restorani Dario i Maestral.

Rovinjski hotel Lone i ove će godine biti središte ljepote, a datum održavanja same manifestacije je 5. prosinca 2019., a sve zahvaljujući izboru Kraljica Hrvatske za Kraljicu Svijeta, koji će se održati uz veliku podršku grada Rovinja koji je ujedno i turistički prvak Hrvatske za 2019. i turističke zajednice Rovinja.

Kraljica Hrvatske je najstariji izbor ljepote u Hrvatskoj, a o njegovoj prepoznatljivosti govori i činjenica da je najstarija i najnagrađivanija domaća vinarija Iločki podrumi, inspirirana ovom manifestacijom, etiketirala svoje vino i pjenušac nazivom „Kraljica Hrvatske“.

Ovom prigodom organizatori izbora Kraljica Hrvatske ekskluzivno najavljuju kako su po prvi put u povijesti Republike Hrvatske, upravo oni postali vlasnici svjetskog izbora Queen of the World – Kraljica Svijeta, što je iznimna čast za Republiku Hrvatsku. Tako da je ovo i više nego savršen trenutak da se baš u Rovinju, okrunjenom gradu turizma, najavi izbor za Kraljicu Svijeta koji će se po prvi puta održati u Hrvatskoj.