Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević otputovala je jutros u Kopenhagen, gdje će u ime Grada Zagreba sudjelovati na 5. europskom summitu regija i gradova koji se održava u organizaciji Grada Kopenhagena i Odbora regija Europske unije, a u okviru danskog predsjedavanja Vijećem EU-a.

Prema protokolu, zamjenica Pavičić Vukičević sutra će, na plenarnom zasjedanju, na temu Izazovi i dobri primjeri globalnih europskih gradova prezentirati najznačajnije zagrebačke projekte, te među ostalim predstaviti Zagreb kao socijalno, ekološki i gospodarski prosperitetan grad.

Svečanost otvaranja Summita predviđena je za danas u 14,30 sati, kada će se prisutnima obratiti predsjednica Odbora regija Mercedes Bresso, gradonačelnik Kopenhagena Frank Jensen, predsjednik glavne regije Danske Vibeke Storm Rasmussen i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

U 18,00 sati, sudionici Summita prisustvovat će otvaranju izložbe Lijepi, zeleni, pametni i uključeni: gradovi u bojama, a u 20,00 sati, gradonačelnik Kopenhagena priređuje svečani prijem u Gradskoj vijećnici.