Udruga Women on Wine/WOW već četvrtu godinu za redom organizira Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina. Ove godine Festival će se održati 19. ožujka u predivnom prostoru Muzeja Mimara te će okupiti više od sedamdeset najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva. Uz lagana i zavodljiva rosé vina, posjetitelji će moći kušati i ekstra djevičanska maslinova ulja petnaestak odabranih maslinara na Festivalu u Festivalu – Green in Pink koji se u hrvatskom prijevodu romantično zove „Zeleno, što volim zeleno“ .

Kao i svake godine, festival već tradicionalno ima svoj humanitarni karakter, stoga će se na sam Dan žena, 8. ožujka, održati humanitarna akcija pod nazivom Pink Tuesday u prostoru vidikovca Zagreb 360° (Zagreb Eye), s početkom u 18 sati. Ove godine nositelj je humanitarna organizacija Dora sa svojom akcijom „Budi primjer“, koja obilježava već 25 godina djelovanja na području skrbi o djeci i mladima. Prikupljat će se donacije za financijsku potporu mladoj djevojci s izvanrednim akademskim uspjehom. Program vodi Ljiljana Vinković, a uveličat će ga nastupi sopranistice Antonele Malis te harfistice i solistice Marije Mlinar. Uz Udrugu WOW podršku akciji dale su Lions Club „Zrinjevac“ i organizacija poslovnih žena Zonta klub Zagreb.

Za sve posjetitelje Pink Day-a pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice, susreti s najznačajnijim vinarima i maslinarima te nagradna igra u suradnji s Porsche Inter Autom Hrvatska. Ove godine „pink“ ozračje će biti sjajnije nego ikada, stoga svakako rezervirajte 8. ožujka za humanitarno djelovanje i koncert, a 19. ožujka za Pink Day i sebi najdražu nijansu ružičaste boje.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here