Bazenski kompleks Svetice u Zagrebu ovog će vikenda, 13. i 14. srpnja ponovno postati mjesto na kojem će se okupiti najveća plivačka imena Hrvatske i svijeta, u sklopu 34. izdanja međunarodnog plivačkog natjecanja „Zlatni medvjed“ kojeg organizira Plivački klub Medveščak.

Posljednje je to natjecanje u seriji Grand Prix natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza u ovoj sezoni, a koje ujedno trenerima i plivačima služi za isplivavanje normi za velika prvenstva te kao testno natjecanje onima koji su norme za ista već ostvarili.

Protekle godine natjecanje je okupilo preko 250 natjecatelja iz ukupno 11 zemalja svijeta, a iako su prijave za ovogodišnje izdanje još u tijeku, očekuje se preko 300 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Češke, Njemačke, Poljske i Estonije, koji će nastupati u 16 disciplina.

Podsjetimo, „Zlatni medvjed“ tradicionalni je plivački miting, koji se organizira od 1986. godine te je tijekom godina postao zaštitni znak ne samo Plivačkog kluba Medveščak, nego i Grada Zagreba, a od 2016. održava se na novoizgrađenom bazenskom kompleksu Svetice.

Upravo zahvaljujući novoj lokaciji, natjecanje je proteklih godina raslo u organizacijskom smislu, što doprinosi atraktivnosti i sve većoj posjećenosti ove priredbe, a s obzirom na to da se natjecanje održava na kraju sezone, dodatno se njime doprinosi ne samo ljetnoj sportskoj ponudi Grada Zagreba, nego i onoj turističkoj.

Inače, natjecanje uživa dugogodišnju podršku Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba, pa tako i ove godine na svečanom otvorenju očekujemo velik broj visokih uzvanika, ali i brojne sportske entuzijaste i ljubitelje plivanja koji će doći pružiti podršku natjecateljima i pridonijeti izvrsnoj atmosferi još jednog izdanja „Zlatnog medvjeda“.