Početna Događanja 2. Festival maslina u Zagrebu

  2. Festival maslina u Zagrebu

  U Zagrebu će se, 4. i 5. veljače 2017. godine, održati 2. Festival maslina u Zagrebu. Najvažniji cilj ove izložbe koja će se održati u Kongresnom centaru Zagrebačkog velesajma je približiti građanima Grada Zagreba maslinu i proizvode od masline kroz:

  – prodajnu izložbu na kojoj će se predstaviti pojedinačni maslinari, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge iz Istre, Primorja i Dalmacije sa svojim proizvodima

  – predavanja poznatih stručnjaka i znanstvenika o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja

  – kušaonice ulja (vođena degustacija) pod vodstvom certificiranih stručnjaka koja omogućuje prepoznavanje i razlikovanje dobrih od loših ulja

  – kreativne radionice za izradu krema od maslinova ulja

  – gastro program

  – program za djecu

  Želja im je da ova manifestacija preraste u tradicionalno godišnje zimsko druženje građana Grada Zagreba s maslinom i maslinarima.

  I ove godine nastavljaju s vrijednom akcijom u suradnji sa Zakladom „Ana Rukavina“ koja će za vrijeme trajanja Festivala održati akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Pozivamo sve posjetitelje i masilnare da se kratko zaustave uz štand Zaklade, upoznaju se s njenim radom te one starosti između 18 i 40 godina da se upišu u Registar te tako pomognu oboljelima diljem svijeta da nađu svog podudarnog darivatelja.

  Organizator Festivala, Zagrebački maslinarski institut, neprofitna je udruga koja okuplja maslinare s prebivalištem u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a čiji se maslinici protežu duž naše obale (Istra, Krk, Rab, Pag, Zadarsko zaleđe, okolica Skradina i Šibenika, Primošten, Makarska, Brač, Hvar, Korčula, Koločep).

  Osnovana je početkom 2011. godine radi povezivanja, edukacije i dijeljenja iskustava među maslinarima s krajnjim ciljem podizanja kvalitete maslinova ulja i drugih proizvoda na bazi maslina.

  Udruga trenutno broji oko 80 članova, s tendencijom rasta, od kojih velik broj postiže vrijedne rezultate u proizvodnji ekstra djevičanskog maslinova ulja, što su potvrdili brojnim nagradama na izložbama u Splitu, Vodicama, Zadru, Pisku.

  Upravo tu ljubav prema maslini članovi Zagrebačkog maslinarkog instituta žele podijeliti sa svojim sugrađanima pozivajući ih da posjete i sudjeluju u programu Festivala maslina u Zagrebu.

  Dodatne informacije o Zagrebačkom maslinarskom institutu možete naći na mrežnoj stranici:  www.zagreboliveinstitute.hr