19. Međunarodni sajam MINERAL EXPO u Zagrebu, održat će se 19., 20. i 21. svibnja 2017. u Domu sportova, u petak, subotu i nedjelju, od 10 do 20 sati.

Cijena jednodnevne ulaznice je 20 kuna, a za sva tri dana 30 kuna. Za djecu do 14 godina, i grupama učenika omogućen je besplatan ulaz. Za grupne posjete učenika osigurano je stručno vodstvo.

Novosti ovogodišnjeg Sajma su povećan broj dana trajanja (tri dana) i još veći broj novih izlagača iz zemlje i inozemstva s velikim i proširenim asortimanom robe.
Osim naših izlagača iz Hrvatske, dolaze izlagači iz Slovenije, BiH, Mađarske, Indije, Kine, Pakistana, Kosova, Češke, Njemačke i Poljske.

Godinama prezentiramo zadovoljnim posjetiteljima Sajma mineralogiju i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva.

Sajam ima prodajni i edukativni aspekt.

Po posebno povoljnim cijenama izlagači nude neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.

Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, što privlači velik broj zainteresiranih posjetitelja.

U ponudi je i drago kamenje: brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti te opali iz Australije i Etiopije.

Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala nađe se mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike itd.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaura, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također su u ponudi Sajma.

Udruge Lepoglavski ahat, Kalcit i Kreševski citrin, predstavljaju svoj rad i mineralna blaga ovih prostora.

Tradicionalne su i zanimljive izložbe koje se postavljaju svake godine u suradnji s geološkim i speleološkim društvima ili renomiranim znanstvenicima.

Na našem Sajmu posjetitelji mogu koristiti uslugu verificiranog gemologa, te izvršiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita.

Izdavačke kuće nude i velik izbor zanimljive stručne i popularne literature.

Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imaju priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.