Foto: zagreb.hrU povodu predstojećih blagdana, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispratio je, i ove godine, s Glavnog kolodvora dvjestotinjak djece na tradicionalnu, 16. po redu, vožnju dječjim božićnim vlakom Tin express.

Djeca s teškoćama u razvoju družit će se sa Svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom, koji će im, tijekom jednosatne vožnje od Zagreba do Harmice i natrag, podijeliti i prigodne poklon-paketiće. Uz dobru zabavu na putovanju, gradonačelnik je djeci i njihovim obiteljima zaželio sretne i vesele blagdane, kao i puno darova ispod bora.

Podsjetimo, božićni vlak Tin express je projekt koji za djecu s teškoćama u razvoju iz Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, Centra za rehabilitaciju Zagreb – Podružnica Sloboština, Udruge slijepih Zagreb, Društva distrofičara Zagreb, Centra za autizam, Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora – Suvag, Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba, Udruge Ozana, te iz Dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom – Zagreb, organizira Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom.

www.zagreb.hr