16. Ivanje u Kupinečkom Kraljevcu i ove godine nastavlja tradiciju i donosi bogat program za sve posjetitelje Kupinečkog Kraljevca i okolnih naselja koji će trajati cijeli tjedan!

Kupinečki će kraj time biti jedan od vratara hrvatske baštine, uz brojne gradove i sela koji stoljećima dočekuju ljeto plamenom života. Ivanje je pretkršćanski narodni običaj vezan uz zimski i ljetni suncostaj, kao i proljetnu i jesensku ravnodnevnicu. Krijesovi su pak tradicijski smatrani obredima pročišćavanja i početka novog života, a ljetno je paljenje nakon onog proljetnog za Jurjevo padalo na najduži dan godine.

U Kupinečkom Kraljevcu tradicionalno organiziramo zabavne i sportske igre i natjecanja za djecu i roditelje gdje se okupljaju svi uzrasti i ove godine se družimo na sportskom igralištu, gdje ćemo održati malonogometni turnir ulica.

Središnji dio manifestacije započet će u petak, 24. lipnja uz zalazak sunca kada će nas pripovjedačica Lea Đido Božak i njena interaktivna Kreativna pričaonica uvesti u čaroban svijet bajki, baš kao u ona stara vremena kada su se svi okupljali oko vatre i njegovali stare običaje. Akustični Mudri Trio će biti zadužen za glazbeni dio večeri, a nakon njih nas očekuje dance party uz DJ-icu Ivanu.

Središnji dio manifestacije održat će se u subotu, 25. lipnja kada će u prvom dijelu večeri Mak Teatar pripremiti Magic Show za pamćenje, a nakon toga Fire show sa velikim vatrometom.

Za zabavu, ples i druženje do kasno u noć bit će zadužen Glazbeni sastav FEST, koji će nas glazbom provesti do finalnog događaja manifestacije – paljenja ivanjskih krijesova kojemu će prethoditi proglašenje pobjednika malonogometnog turnira ulica i plesna točka salse i radionica salse za okupljene koju će voditi plesači iz plesnog kluba Fredi.

U nedjelju 26. lipnja u kapelici Sv. Ivana Krstitelja u 11 sati održat će se sveta misa, a u 18 sati kreću 4. dječje sportske igre u kojima će sudjelovati djeca i odrasli.

Ulaz na sva događanja je BESPLATAN.

Petak 24.06.2022.

20:00 Kreativna pričaonica za djecu i odrasle, uz Leu Đido Božak

21:00 Glazbeni pop-rock koncert: Mudri Trio

23:00 DJ Ivana dance party

Subota 25.06.2022. 

20:00 MAGIC SHOW za djecu i odrasle: Mak Teatar

21:00 Glazbeni sastav FEST: zabava, ples i druženje do duboko u noć

+ plesna točka Fredi: SALSA i radionica salse za sve okupljene

+ Proglašenje pobjednika malonogometnog Turnira ulica

☆ PALJENJE KRIJESA!

Nedjelja 26.06.2022.

11:00 Misa, Kapelica Sv. Ivana Krstitelja, Štrpet

18:00 4. dječje sportske igre: sport i zabava za djecu i odrasle