8462I ove godine Općina Križ, Turistička zajednica Općine Križ i Društvo „Naša Djeca“ Vladimir Nazor Križ, održavaju tradiciju organizacije 16. FESTIVALA SLASTICA „Kriški oblizeki“, turističko kulinarske manifestacije Općine Križ po kojoj smo prepoznatljivi i van granica Zagrebačke županije.

Tradicija je to ostvarena trudom te zajedničkim radom kao i željom da se organizacijom ove slatke manifestacije ostvare bolji uvijeti odrastanja djece u Općini Križ. Novac prikupljen prodajom slastica biti će doniran Društvu „Naša djeca“ Vladimir Nazor iz Križa, dok je novac od prodaje tombole namijenjen korisnicima terapeutskih usluga Udruge za terapijske i pedagoške aktivnosti Bijeli jelen iz Križa.

Osim što će svaka sudionica ili sudionik pri predaji kolača dobiti poklon, i ove godine nagrađuju se deset najbolje ocijenjenih slastica od strane stručnog žiria pod vodstvom Božice Brkan. Uz nagrade najmlađem i najstarijem sudioniku ili sudionici te najboljem muškom sudioniku, ove godine Turistička zajednica Općine Križ dodjeljuje i posebnu nagradu povodom obilježavanja Godine Milke Trnine i 150. obljetnice njena rođenja, za najbolju slasticu inspiriranu tom velikom opernom divom.

Na dan 14. rujan 2013. godine biti će organiziran autobusk „Kriški oblizek“ koji će sve zainteresirane posjetitelje iz Zagreba dovesti u Križ gdje će osim Festivala Slastica biti upriličeno i mnogo popratnog kulturno umjetniočkog programa iz kojeg izdvajamo reviju narodnih nošnji Udruge Riznica Moslavine te dječji folklorni festival „Kolo sreće“ KUD-a Graničar. I ove godine u parku u Križu održati će se tradicionalni Sajam obrta i rukotvorina na kojem će posjetitelji moći kupiti domaće, unikatne proizvode obrtnika i OPG-a.

Prijave za Sajam obrta i rukotvorina te Festival slastica su u tijeku, a sve dodatne informacije možete pronaći na internet stranici Općine Križ www.opcina-kriz.hr.

Molimo sve zainteresirane da se prijavite za Festival slastica „Kriški oblizeki” najkasnije do 09. rujna 2013. godine (ponedjeljak). Ispečenu, cijelu slasticu potrebno je dostaviti s napisanim receptom, između 08:00 i 11:00 sati, u subotu, 14. rujna 2013. godine u prostorije Društvenog doma u Križu.

Prijave za ovogodišnji Festival slastica “Kriški oblizeki” možete slati na e-mail: [email protected] i to tako da pošaljete  ime i prezime, adresu i kontakt podatke zajedno s ispunjenim prijavnim obrascem. Isti možete poslati poštom ili donjeti osobno u Općinu Križ, Trg Svetog Križa 5, 10314 Križ.

Za sve dodatne informacije kontakt osobe : 01/2831 510, Maja Dundović Pleša ili Matea Bulka.