Među 14 odabranih našlo se dosta klasika, ali i nekoliko novijih hitova. Jedan od najvećih glazbenika ovih prostora i autor mnogih hitova ovom je listom otkrio svu širinu svog glazbenog ukusa, uz naklon umjetnicima koji su kreirali glazbenu povijest.

“Ovo je neka moja trenutna playlista, ali i inače volim ove stvari jako dugo” – skromno je komentirao 14 odabranih Bajaga.

Listu otvaraju Keith Richards sa svojom “Suspicious” i Arctic Monkeys s “Do I Wanna Know”. Slijede Prince, Tom Petty, Steve Winwood, Jeff Lynne i drugi s obradom Beatlesa “While My Guitar Gently Weeps” te Johnny Cash s besmrtnim coverom Nine Inch Nailsa “Hurt”. Sredinu ljestvice drže Lou Reedov “Perfect Day”, “The Man Who Sold The World” Davida Bowiea, klasici Jimija Hendrixa (“Little Wing”), Jamesa Browna (“I Feel Good”), Boba Marleya (“Redemption Song”) i Elvisa Presleya (“You’re Always On My Mind”). Posljednja mjesta rezervirana su za predivnu “Love Of My Life” grupe Queen, “I’m Free” Steviea Wondera, “FourFiveSeconds” u izvedbi Rihanne, Kanye Westa i Paula McCartneya te još jednu pjesmu velikog Beatlea, remek djelo grupe Wings iz 1977. “Mull Of Kintyre”.

Vlastiti impresivan popis hitova Bajaga i Instruktori donijet će 2. prosinca u zagrebački Dom sportova na 12. Pozitivac. Njihov nastup sadržavat će najveće pjesme karijere, uz poseban naglasak na album “Jahači magle” koji slavi 30 godina.

Najveći i najdugovječniji domaći dvoranski koncert na jednoj će pozornici tak uz Bajagu dovesti i Josipu Lisac, Rundek Cargo Trio i Luce i bit će to prvi put da ovi glazbenici zajedno nastupaju na jednom događaju.

Pozitivan koncert u svojih je dosadašnjih jedanaest izdanja prošao put od Tvornice kulture preko Cibone do velike dvorane Doma sportova, ugostio više od 40 izvođača, a posjetilo ga je gotovo 80.000 posjetitelja. Za posebno, dvanaesto izdanje, dogovoreni su glazbenici impresivnih karijera čiji rad je utjecao na mnoge izvođače koji su već zabilježili nastupe na Pozitivcu. Stoga su organizatori ove godine odlučili pokazati specijalno poštovanje prema glazbi Josipe Lisac, Momčila Bajagića Bajage i Darka Rundeka.

Dvanaesti Pozitivan koncert održat će se u velikoj dvorani Doma sportova u petak, 2. prosinca.

Ulaznice

Cijena ulaznice iznosi 80 kn do 1. prosinca te 90 kn na dan održavanja koncerta, 2. prosinca

Službena prodajna mjesta

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr