Početna Izbor Tradicija, pouzdanost, unikatan dizajn i izrada po željama

Tradicija, pouzdanost, unikatan dizajn i izrada po željama

Tik uz Katedralu, na adresi Bakačeva ulica 11 nalazi se lokal u kojem je izložena kolekcija nakita i predmeta od zlata i srebra zlatarnice Rodić. Radi se o zlatarnici koja već desetljećima tradicionalno prenosi znanja ručne izrade nakita s generacije na generaciju.

‘U današnje vrijeme prava je rijetkost ručna izrada nakita i predmeta od zlata i srebra. Sve je više uvoza, generičkih proizvoda i zarada na količinama. Trudimo se zadržati obiteljsku tradiciju i ljudima omogućiti ručno rađeni proizvod u koji je unesen trud, vrijeme i emocija. Naši kupci to prepoznaju, iako nije uvijek lako vidjeti na gotovom proizvodu je li generički ili pak unikatan. Tu je važno povjerenje, rad s ljudima jedan na jedan – slušanje njihovih zamisli i ideja i naravno – ljubav prema onome što radiš’, govore Rodići.

Osim maloprodajom nakita, zlatarnice Rodić poznate su po stručnoj ručnoj izradi predmeta za sada već veliku i konkretnu klijentelu. Prvenstveno se tu radi o Crkvama, koje od zlatarnice Rodić naručuju popravke ili pak izradu relikvijama. No također, mnogo je poslova poput graviranja, izrade predmeta ili nakita po narudžbi i sl.

‘Često se dogodi da netko vidi određeni nakit na Pinterestu ili negdje na nekoj fotografiji, te bi volio ‘baš takav – ali bez ovog dijela’ ili pak ‘baš ovakav ali s ugraviranim datumom rođenja’.’ Tu nastupamo mi, gdje pronalazimo sredinu između naših mogućnosti i želja kupca’, objašnjava Tomislav Rodić.

Iako je naša percepcija da se glavni dio odvija u prodavaonicama u Bakačevoj i Jurišićevoj, to zapravo nije tako. Vodimo vam u radionicu zlatarnice, početne i završne točke svake ideje i provedbe.

Pogledajte kako izgledaju procesi izrade nakita i predmeta od zlata i srebra, te cjelokupna atmosfera  ove kreativne obiteljske radione koja stoji u pozadini blještavih izloga u centru grada Zagreba.

Proizvode zlatarnice možete naći na spomenutoj adresi Bakačeva 11 ili pak u Jurišićevoj 10. Također, ako imate zamisao prekrasnog poklona, burme ili pak nakita koji dugo priželjkujete a nigdje nema baš takvog – javite se mailom [email protected] ili telefonom 014814936 s upitom. Opcije su neograničene!

web stranica: www.zlatarnice-rodic.hr

Fotograf: Jasen Čeko

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here