Gradsko kazalište Žar Ptica  od  06. – 11.travnja,  organizira, ove godine jubilarni 10. „ Naj, naj, naj festival”.

Festival je utemeljen 2001. godine, s ciljem da  najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj i gostujućih svjetskih trupa prikaže zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika – i to besplatno.

Ove godine  gosti će biti profesionalna kazališta za djecu iz Južne Koreje,Švicarske, Izraela, Italije, Slovenije i Srbije.

U domaćoj konkurenciji nastupit će ZeKaeM, Trešnja, Mala scena, Zagrebačko kazalište lutaka,Knap, Kazalište Moruzgva, Kazalište Virovitica,  Dječje kazalište iz Osijeka, Narodno kazalište iz Varaždina, Gradsko kazalište mladih Split,Gradsko kazalište lutaka Rijeka i domaćin – kazalište Žar ptica.

Iznimna posjećenost  predstava – više od 5000 gledatelja, visoka estetska i umjetnička razina, osigurala je  Naj, naj naj festivalu status renomirane dječje kazališne manifestacije u Hrvatskoj i široj regiji.

Jubilarno 10. izdanje Festivala bit će obilježeno nastupom najvećeg broja sudionika dosad – 6 inozemnih i čak 11 domaćih kazališta, s ukupno 20  predstava koje će se izvoditi gotovo svim kazališnim dvoranama u gradu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here