Press konferencija 17 07 2013Danas nakon redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu, direktor FIS utrka Svjetskog kupa za skijaše g. Günter Hujara izrazio je zadovoljstvo i velike pohvale Organizacijskom odboru Vip Snow Queen Trophy slaloma za skijašice i skijaše te je posebno istaknuo kako su utrke na Sljemenu postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa koje su već uvrštene u program FIS Svjetskog kupa do 2017.g. do kada su napravljeni kalendari.

Gospodin Hujara nije propustio spomenuti da su Sljemenske utrke postale jedan od top događanja u alpskom skijanju sa samo 10. godišnjom tradicijom, što potvrđuje i činjenica da je Zagreb na sastanku udruženja tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa poznatog kao „Club 5“ u sklopu FIS kalendarske konferencije koja je održana u Dubrovniku/Cavtatu u lipnju ove godine, primljen kao najmlađi član nakon samo 9. godina organiziranja utrka zaredom te se od sada nalazi u društvu s Kitzbühelom, Schladmingom, Val Gardenom, Val d’Isere-om i ostalim tradicionalnim organizatorima utrka Svjetskog kupa.

Foto: PRESS

Gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić istaknuo je da je ponosan organizacijom utrka Vip Snow Queen Trophy od prve utrke održane 2005.g., a koje sljedeće godine slave 10.g. održavanja ženske utrke slaloma na Sljemenu i koje su postale kruna sportskih događanja u Gradu Zagrebu te uvelike doprinose turističkoj ponudi i pozicioniranju Grada Zagreba i Hrvatske na svjetskim kartama.
Također gospodin Bandić je rekao da se radi i na projektu nove gondole na vrh Sljemena te da se čeka izrada prostornog plana Parka prirode Medvednica nakon čega će grad Zagreb moći realizirati navedene projekte.

Direktor utrka Vip Snow Queen Trophy 2014, g. Vedran Pavlek napomenuo je da će se u nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održati 04.01. (ženska) i 06.01.2014. (muška), a to je već deseti jubilarni put da se održava ženska slalomska utrka te sedmi put muška slalomska utrka te da se radi na prigodnom obilježavanju jubilarne obljetnice. Ženska utrka će u 2014.g. biti dnevna utrka, nakon koje će se ponovno održati utrka legendi humanitarnog karaktera dm „Zagreb Ski legends“, dok će muška utrka biti noćna.