Udruga za prevenciju prekomjerne težine Hrvatska krajem ožujka organizira još jednu etapu projekta “10 dana do boljeg zdravlja – Pokrenite se na Sljemenu u ritmu zdravih koraka“, desetodnevni program posvećen stjecanju i očuvanju zdravlja.

Program počinje 27. ožujka i traje sve do 4. travnja te je posvećen Uskrsu i, kako poručuju organizatori, slavlju života. Prvenstveno je namijenjen osobama koje s viškom kila i žele spriječiti zdravstvene tegobe ili nisu zadovoljne svojom težinom. Sve zdravstvene programe koji su besplatni koordinira Udruga za prevenciju prekomjerne težine uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, a sudionici će između ostalog na Sljemenu moći izmjeriti tjelesnu masu, tlak, šećer i kolesterol, prisustvovat će cjelodnevnim motivacijskim radionicama kroz koje će dobijati savjete stručnjaka nutricionista, na raspolaganju će im biti bazen i fitness dvorane u kojima će vježbati pod nadzorom kineziologa, a organizatori supripremili i različite psihološke i hagioterapeutske radionice.

Cjelodnevna zdravstvena edukacija i radionice otvorene su svim građanima koji dođu na Sljeme i to besplatno, dok oni koji trebaju smještaj i dnevnu prehranu mogu uplatiti 2.550 kuna, a u cijenu je uključena soba u Tomislavovom domu i čak sedam obroka dnevno. Pritom s 20% sufinanciranja pomaže Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom za sve osobe čija su primanja do 1.700 kuna po članu obitelji. Uplate se vrše direktno prema Tomislavovom domu – Sljeme. Platiti se može gotovinom, netbanking internet bankarstvom, općim uplatnicama te kreditnim karticama. Obročno plaćanje moguće je sa svim kreditnim karticama i gotovinom.

Sve dodatne informacije možete saznati pozivom na broj 01/4560-400. Predbilježiti se možete na mail [email protected], a potrebno je navesti ime i prezime, godinu rođenja, tjelesnu težinu te eventualne kronične bolesti (visoki tlak, šećer, kolesterol, srčane tegobe, probleme kretanja i slično).

2 Komentari