U Zagrebu 210 ekipa čisti prometnice, a količine soli dostatne su da se odgovori na trenutačni snježni val, izjavio je voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Alen Gospočić.

Gospočić je kazao da 210 ekipa na terenu čisti sve prioritetne prometnice od vitalnog interesa za grad, od javnih gradskih prometnica, mostova, vijadukta i nadvožnjaka i prilaza ključnim institucijama grada. Naglasio je da za sada u zimskoj službi raspolažu dodatnom količinom soli da odgovore na snježni val.

“Nadamo se prestanku oborina i da ćemo u kratkom vremenu očistiti grad”, rekao je dodavši da će se boriti sa snijegom sve dok ne stane.

Građane Zagreba zamolio je za strpljenje rekavši da će gradska zimska služba doći u sve ulice u gradu i dati svoj maksimum kako bi grad normalno funkcionirao.

Iz podružnice Čistoće Zagrebačkog holdinga ističu da su trentačno u gradu sve ekipe na terenu i svi raspoloživi strojevi, koji su na prioritetnim gradskim područjima – centar grada, pješačke zone, Trg bana Josipa Jelačića i Glavni kolodvor te sve gradske stube.

“Konstatno se radi i čisti, bez obzira na snijeg koji trenutačno pada”, naglašavaju iz Čistoće.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) javljaju kako je zbog zimskih uvjeta na cestama promet otežan, obustavljane su neke tramvajske linije, a privremeno su obustavljene autobusne linije 104, 105, 128, 129B, 131,135, 139, 142, 150, 201 i 233.

U prekidu je tramvajski promet od Savskog mosta do Prečkog, zbog nedostatka električne energije u prekidu je promet na liniji Žitnjak – Savišće, zbog kvara tramvaja u prekidu je promet od autobusnog kolodvora prema Novom Zagrebu te od Vlaške ulice u smjeru Draškovićeve, a ne vozi ni linija broj 15 od Mihaljevca do Dolja.

U autobusnom prometu obustavljeno je 20 linija, a 15 ih vozi skraćenim linijama.

Snijeg i dalje pada, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) u 7 sati na mjernoj postaji u Zračnoj luci Zagreb izmjereno je 40 centimetara snijega, a na mjernim postajama Grič i Maksimir 37 centimetara.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here