Zagrebačke mažoretkinje su u kategorijama seniorki i juniorki osvojile prvo mjesto te tako obranile titulu prvakinja Europe na Europskom prvenstvu mažoretkinja koje se održalo od 30. kolovoza do 3. rujna u Francuskoj.

Na Europskom prvenstvu mažoretkinja koje je trajalo od 30. kolovoza do 3. rujna u Francuskoj, Zagrebačke su mažoretkinje u kategorijama seniorki i juniorki osvojile prvo mjesto, a u kategoriji kadetkinja drugo mjesto.

Više od dvije tisuće mažoretkinja sudjelovalo je na Europskom prvenstvu u 81 formaciji i 111 neformacija – solo i duo, a sudilo je šest internacionalnih sudaca iz različitih zemalja.

Po broju medalja na prvenstvu, najuspješnija je bila Rumunjska, koju odmah slijedi Hrvatska, Francuska, Slovenija, BiH, Crna Gora i Češka.

Zagrebačke mažoretkinje koje su ovom prilikom jedanaesti put postale prvakinje Europe, a šesnaesti put prvakinje Hrvatske, broje 620 članica i godišnje imaju 250 nastupa, dosad su imale 235 inozemnih nastupa u 22 države Europe, Azije i Amerike. Njihove nastupe godišnje vidi preko dvanaest milijuna ljudi.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here