Početna Moj Zagreb Novosti “Zagreb Chocofest” od 9. do 14. veljače

“Zagreb Chocofest” od 9. do 14. veljače

Svi ljubitelji ovog tamnog užitka ponovno će doći na svoje od 9. do 14. veljače 2013. kada će se i ovaj put pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića, Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba  održati 2. regionalni festival čokolade „Zagreb Chocofest“.

Nakon fenomenalnog uspjeha 1. Zagreb Chocofesta koji je okupio više od 300.000 posjetitelja i proizvođače iz pet zemalja, najbolji domaći i svjetski proizvođači čokolade ponovno će prezentirati svoju ljubav i vještinu u izradi čokolade!

Na Trgu bana Jelačića, od 9. do 14. veljače 2013. posjetitelji će moći vidjeti kako se izrađuje čokolada, degustirati i kupiti proizvode od čokolade, igrati se čokoladom, kuhati, naučiti kako napraviti vlastitu čokoladu kod kuće, sudjelovati u prezentacijama, radionicama, uživati u vrhunskim čokoladnim delicijama koje pripremaju najbolji hrvatski Chefovi, uživo pratiti nastanak umjetničkih djela od čokolade u izvedbi studenata ALU iz Zagreba, a bit će organizirana i humanitarna akcija.

U programu i zabavnim radionicama uživat će sve generacije, od djece do onih najstarijih.

Festival čokolade pruža priliku proizvođačim i ljubiteljima čokolade da se izravno povežu u jednoj slatkoj, dražesnoj i svima bliskoj priči – priči o čokoladi. Ona je jezik koji razumiju svi, bez obzira na dob, spol, rasu, religiju, podrijetlo…. Ona je hrana, lijek, afrodzijak, umjetnost, industrija, užitak, ovisnost, opsesija … Ukratko, čokolada je ljubav! Kroz svoju 3000 godina dugu povijest neprestano je, na razne načine povezivala ljude,a nekada je čak bila sredstvo plaćanja umjesto novca i zlata.

Brojni veći i manji proizvođači čokolade iz Hrvatske i zemalja regije, poznati svjetski čokoladni brendovi, slastičari i Chefovi predstavit će svoje proizvode u festivalskom šatoru i demonstrirati izradu čokolade kroz Cooking show – kuhanje uživo pred publikom.

Organizirat će se niz degustacija i drugih aktivnosti, kao npr. predavanja nutricionista o ovoj jedinoj dozvoljenoj ovisnosti, sljubljivat će se vino i čokolada, bit će organizirane čokoladne tematske večeri u poznatim restoranima, a Chocofest card – posebna festivalska kartica pogodnosti omogućit će svojim vlasnicima niz popusta, pogodnosti i sudjelovanje u nagradnoj igri Zagreb Chocofesta sa brojnim vrijednim nagradama.


Više o Zagreb Chocofestu možete pratiti na adresi http://www.zagreb-chocofest.hr i Facebook-u na http://www.facebook.com/ZagrebChocofest

1 Komentar

  1. sve vi to lijepo napišete da bi čovjek i poželio otići ali choco fest prošle godine bio je ovo:jedan šator,par štandova,turbo visoke cijene!reći ću još samo ovo pa vi razmislite sami:niti “kraš”nije došao na zagrebački choco fest prošle godine!!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here