Sukladno sinoćnoj najavi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u bazi Zimske službe, kada je formalno preuzeo vođenje i koordinaciju Zimske službe, iz ureda gradonačelnika priopćeno je da je danas, 15. siječnja otvorena besplatna telefonska linija 0800-2554 na koju će građani 24 sata dnevno moći prijavljivati probleme sa snijegom.

Bandić je sinoć najavio da će Gradskoj upravi biti uspostavljen besplatan telefon na koji će se građani moći javljati, a svi će se pozivi slijevati u stožer Zimske službe. Ponovno je pozvao sve Zagrepčane da očiste snijeg ispred svojih kuća.

Gradonačelnik je jučer izvijestio da su u Gradskoj upravi u ozbiljnoj fazi pripravnosti, međutim elementarnu nepogodu nije proglasio. Istaknuo je kako nema ljudskih žrtava, nema teških havarija i grad normalno funkcionira – sve službe, grijanje, plin, voda, odvodnja, škole, vrtići, bolnice funkcioniraju.

S obzirom da sa zagrebačkih krovova prijeti i do 60 cm snijega koji je napadao u prethodnoj noći, a koji je danas počeo kliziti na pločnike i prolaznike te s obzirom da su ulice grada djelomično očišćene, a dijelom ”leže” pod centrimetrima ugaženog snijega koji otežava normalno funkcioniranje i izvršavanje svakodnevnih obaveza, besplatna telefonska linija i pomoć pri ”problemima” sa snijegom će svakako dobro doći.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here