Početna ZG vodič Događaji Zabranjeno pušenje u Tvornici kulture!

Zabranjeno pušenje u Tvornici kulture!

Foto: tvornicakulture.comLegendarno Zabranjeno pušenje održat će 22. ožujka koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture kojim će promovirati novi album “Radovi na cesti”.

Krajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu Ulicu Fuada Midžića u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni. Riječ je, naravno, o albumu “Das ist Walter” grupe Zabranjeno pušenje. Tri desetljeća kasnije Pušenje objavljuje svoj deseti studijski album pod nazivom “Radovi na cesti”, a odličan prijem prva dva singla – “Boško i Admira” i “Ti voliš sapunice” – potvrdili su da su i dalje jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene.

Album “Radovi na cesti” moguće je besplatno dowloadati na službenoj web stranici grupe: www.zabranjeno-pusenje.com.

Kao uvod u koncert u Tvornici kulture u ponedjeljak 3. ožujka u 13:00 bit će otvorena izložba “Novi primitivizam za početnike” koja je do sada obišla mnoge gradove u regiji. Izložba je u početku imala pedesetak eksponata, a danas, zbog velikog doprinosa fanova grupe, koji su svoju arhivu odlučili podijeliti sa svima, njihov broj je premašio brojku 100. Tako će se, između ostalog, moći vidjeti tranzistor babe Atifa, volan autobusa koji su provozali Pišonja i Žuga, Amilin kućni ogrtač, portret doktora Džemidžića, prvu gitaru Seje Sexona i još mnogo toga.

Izložba će biti postavljena do dana koncerta i ulaz na istu je slobodan.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60 kuna do 9. ožujka. Od 10. do 21. ožujka cijena će im iznositi 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna.

Službena prodajna mjesta:
• Prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr
• Prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr

Koncert Zabranjenog pušenja organizira Tvornica kulture.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here