Foto: PRESSŽablji će se dan u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježiti u nedjelju, 6. travnja, od 11 do 18 sati. Ovogodišnja je tema Žabljeg dana „Vodozemci kao čudo prirode“, a poziv koji edukatori Vrta upućuju djeci: „Dođite i sjajno se žabavite!“

Žablji se dan u Zoološkom vrtu grada Zagreba organizira već šest godina.

Glavni su ciljevi događaja promicanje zaštite vodozemaca te upoznavanje posjetitelja s njihovim jedinstvenim odlikama, neobičnom načinu života te nevjerojatnim sposobnostima. Upravo ih to čini čudom prirode.

Tijekom Žabljeg će dana posjetitelji moći upoznati najneobičnije vodozemce te dodirnuti živu žabu. Za one koji žele naučiti što više o čudesnom svijetu vodozemaca, u paviljonu Insektarij pripremljena je posebna interaktivna izložba. Na njoj će posjetitelji moći vidjeti i vrste vodozemaca koje se ranije nisu mogle vidjeti u Zagrebu. Među njima su tajlandska žaba bradavičarka, uhata borneanska gatalinka i amazonska mliječna žaba.

Foto: PRESS

Foto: PRESS

Kreativci će u likovnim radionicama izrađivati straničnike s motivima vodozemaca te origami žabice. Za ljubitelje zabave na otvorenom organizirane su igre  „Žablje muke“, „Njam, njam“ i „Super tata“.

Volonteri Hrvatskog herpetološkog društva Hyla predstavit će svoje projekte zaštite i istraživanja vodozemaca.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here