Hrvatske lutrija i Hrvatski centar za razminiranje potpisali su sporazum o partnerskoj suradnji kroz koji će se osigurati novac za humanitarno razminiranje. Potpisivanjem Sporazuma o suradnji na projektu ‘Za Hrvatsku bez mina’, Hrvatska lutrija i   Hrvatskog centra za razminiranje počinju raditi na podizanju svijesti o aktivnostima Centra. Sporazum su potpisali predsjednica uprave Hrvatske lutrije Vesna Bakran i ravnatelj Centra za razminiranje Zdravko Modrušan.

[infopunkt 3854&video=04 nolink]
Predstavljena je i posebna srećka pod nazivom ,Kvadrat sreće’, koju je Hrvatska lutrija izradila u cilju potpore provođenja projekta. Srećka će biti u prodaji dvije i pol godine, a prihod od prodaje uplaćivat će se Centru svaka tri mjeseca za financiranje humanitarnog razminiranja.”Nadamo se da će se prodajom srećke, ovisno o odzivu igrača, prikupiti između četiri i pet milijuna kuna. Tim bi se novcem čak 500 tisuća četvornih metara teritorija Republike Hrvatske očistilo od mina” istaknula je Bakran.

[infopunkt 3854&video=06 nolink]
Ravnatelj Centra Zdravko Modrušan zahvalio je na tom projektu Hrvatskoj lutriji, podsjetivši da je još 745 četvornih kilometra teritorija Hrvatske minski sumnjivo, a minama je najzagađenija Ličko-senjska županija.Za razminiranje se iz državnog proračuna izdvaja oko 60 posto potrebnog novca, a ostalo se prikuplja iz donacija.Upraviteljica Zaklade ‘Hrvatska bez mina’ Đurđa Adlešič istaknula je kako je ovaj projekt važan i radi podizanja svijesti građana o opasnosti od mina. Upozorila je da ljudima koji žive uz minski sumnjiv teren s vremenom može popustiti opreznost te se tako mogu dovesti u opasnost.Hrvatska lutrija je po prvi puta predstavila znak odgovornog igranja igara na sreću i oznaku rizičnosti igre, kojima sve igrače upozorava da je igra zabava dok se igra s mjerom. Tu oznaku će ubuduće isticati na svim svojim proizvodima. (www.infopunkt.tv)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here