Foto: PRESSUz ljetna sniženja na kojima cijene vrtoglavo padaju i do 80%, Arena Centar najavljuje i bogat vikend program događanja za cijelu obitelj.

I ove subote, 26.srpnja, čekamo Vas na besplatnoj, zabavnoj i edukativnoj FORA RADIONICI koja će se održati od 11 do 13 sati na 1.katu kod trgovine Bija Baja Buf. Imamo i dobru vijest za sve ljubitelje egzotičnih kućnih ljubimaca: izložba zmija ostaje otvorena do kraja kolovoza na 2.katu centra. I to nije sve: ljubitelji tradicijske glazbe moći će uživati u nastupu Hrvatskog gajdaškog orkestra u nedjelju, 27.srpnja, u 11 sati na trgu Dalmacija.

FORA RADIONICA: HIDRAULIKA ZA DJECU, subota, 26.7. u 11 sati na 1.katu: ovaj puta radionica će biti mega-poučna i zabavno-znanstveno-graditeljska! Naziv: Hidraulika za djecu?! Naučit ćemo nešto o vodi i o zraku, osjetiti snagu nestlačive vode i stlačivog zraka i izgradnjom vlastitih hidrauličkih dizalica, mostova ili drugih uređaja i građevina naučiti nešto o tome kako graditi sigurno, čvrsto i provjereno. Mali prsti svladat će brojne izazove i od stiropornih letvica izgraditi funkcionalne uređaje, koji se pomiču zahvaljujući fizikalnoj činjenici – nestlačivosti vode.  A kad postanemo pravi graditelji, inženjeri i izumitelji, preostaje nam da isprobamo snagu i preciznost svojih uređaja – podignut ćemo košarice s bombonima i počastiti se na svojoj fora dječjoj baušteli. Radost na malim licima djece koja su vlastitim rukama napravila funkcioniralni uređaj ono je čemu se najviše veselimo!

NASTUP HRVATSKOG GAJDAŠKOG ORKESTRA, nedjelja, 27.7. u 11 sati na trgu Dalmacija

Hrvatski gajdaški orkestar izvodi folklorni program – tradicijske pjesme iz raznih krajeva na starim, hrvatskim, tradicijskim glazbalima kao što su: dvojnice, diplice, bajs, samica, gajde, dude, tambure, te razna druga glazbala (ljerica, mih, diple, itd.), pri čemu je sam nastup jedinstven i atraktivan.

MEĐUNARODNA IZLOŽBA ZMIJA produžena do 29.kolovoza može se razgledati na 2.katu centra

Zbog velikog zanimanja publike, međunarodna izložba zmija ostaje otvorenom do 29.kolovoza. Fantastičan izbor od oko stotinu zmija u preko 40 terarija, razgledajte na 2.katu Arena Centra.Na izložbi se mogu vidjeti najopasnije zmije otrovnice na svijetu poput  zloglasne crne mambe, australske smrtonosne ljutice – zmije s najbržim ugrizom na svijetu, mrežastog  pitona  iz Jugoistočne Azije – najdulje  zmije na svijetu, siktavice i cape kobre te 15 vrsta čegrtuša.

Više informacija na www.arenacentar.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here