Početna _playlist VIDEO: Renoviranje Cvjetnog trga za 8 milijuna kuna

VIDEO: Renoviranje Cvjetnog trga za 8 milijuna kuna

Cvjetni trg

Cvjetni trg“Kada je javni natječaj 1995. bio proveden, zamišljeno je da se poploča granitnim stijenama. Zbog tada poratnog vremena i nedostatka novaca, stavili su se heksagoni koji su izdržali 16 godina habanja.Ispod cvjetnog konjića na Cvjetnom trgu stavljen je i poštanski sandučić s anketnim upitnikom gdje građani mogu reći sviđa li im se ideja popločavanja ili ne.

“Građani mogu svoju sugestiju ubaciti u sandučić, pa da nešto i mi možemo naučiti”, rekao je gradonačelnik.A zašto se konj našao na Cvjetnom trgu objasnila je pomoćnica pročelnika Ureda za izgradnju grada Vesna Lubin.”Ovaj konj će biti i u Božićnom duhu i za Valentinovo. Skupljat ćemo anketu, projekti su gotovi, krenuo je natječaj, idemo u obnovu”, rekla je.Lubin je dodala i kako je to jedan kompleksan projekt koji iziskuje da se javnost upozna s njim jer je Cvjetni trg zaštićena zona.”Po našim procjenama projekt je s tri ulice i trgom vrijedan osam milijuna kuna, ali natječaj je otvoren pa ćemo vidjeti”, rekla je Lubin.

Gradonačelnik Milan Bandić je rekao da ako se građani ne budu slagali ostat će heksagoni na kojem će se moći trgati štikle.Na pitanje zašto je baš konj instalacija Bandić je glatko odgovorio: “Zar vas on ne podsjeća na mene. Ja kad bi mogao birati koja ću životinja biti, bio bi konj”.

[infopunkt 3522&video=01 nolink]

Bandić o projektu

[infopunkt 3522&video=02 nolink]

Bandić o sugestijama građana

[infopunkt 3522&video=03 nolink]

Lubin o projektu i financijama

[infopunkt 3522&video=04 nolink]

Bandić o instalaciji konja

[infopunkt 3522&video=05 nolink]

Bandić o Horvatinčićevom utjecaju na rekonstrukciju

[infopunkt 3522&video=06 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here