IlustracijaNa prili─Źno konfuznom otvaranju ponuda za javno privatno partnerstvo za Zra─Źnu luku Zagreb (ZLZ) u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture dr┼żavni tajnik za infrastrukturu i predsjednik stru─Źnog povjerenstva za koncesiju novog putni─Źkog terminala ZLZ-a Tomislav Mihoti─ç pro─Źitao je deset pristiglih ponuda.

Ponude za Zra─Źnu luku Zagreb dale su tvrtke GMR Infrastructure & Flughafen Muenchen; turski IC Ictas Insaat Sanayi ve Ticaret zajedno s IC Ictas Altiapi Yatiramlan ne Istetru i Incheon Int. Airport Corporation; britanski Taw Airport Holding & TAV Construction; ameri─Źki ADC & HAS Airports, Alpine Bau i FCC Construction; J&P Avax & Athens International Airport iz Gr─Źke; europski operator transportne infrastrukture Vinci Concessions; Hochtief Concessions iz Njema─Źke; Zaic iz Velike Britanije; Flughafen Zuerich & Strabag te Limak – French Riviera Airports Consortium.

U Ministarstvu slijedi obrada ponuda te ─çe 19. svibnja biti objavljeno tko od ponu─Ĺa─Źa ispunjava propisane uvjete nakon ─Źega slijedi drugi krug u kojem ─çe izabrani kandidati morati dostaviti financijske ponude. Sve to, dodao je Mihoti─ç, trebalo bi biti gotovo u drugoj polovici lipnja.

O─Źekivani je rok za odabir najpovoljnijeg ponu─Ĺa─Źa kraj rujna, a potpisivanje ugovora predvi─Ĺa se za listopad, nakon ─Źega bi koncesionar do kraja sije─Źnja 2012. trebao zatvoriti financijsku konstrukciju kako bi fizi─Źki po─Źetak radova mogao zapo─Źeti u drugom tromjese─Źju 2012. godine, rekao je Mihoti─ç.

Me─Ĺu uvjetima su za ulazak u drugi krug natje─Źaja da ponu─Ĺa─Ź ne smije u vlasni┼ítvu imati aviokompaniju, mora biti neovisan o dr┼żavnom prora─Źunu i bez zna─Źajnog udjela u vlasni┼ítvu zra─Źnih luka u krugu od 400 kilometara od zagreba─Źke, mora biti bez gubitaka u zadnje tri godine te imati godi┼ínji nov─Źani tijek u zadnjem trogodi┼ínjem razdoblju od najmanje 50 milijuna eura, objasnio je dr┼żavni tajnik.

Ukupna je vrijednost investicije u prvoj fazi 192 milijuna eura i odnosi se na kapacitet do pet milijuna putnika, napomenuo je Mihoti─ç. (Infopunkt.tv)

Mihoti─ç ÔÇô planirani rok krajem rujna…

[infopunkt 3006&video=07 nolink]

… uvjeti za drugi krug…

[infopunkt 3006&video=08 nolink]

… vrijednost 192 milijuna euraÔÇŽ 5 milijuna putnika

[infopunkt 3006&video=09 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here