Početna Vijesti Business Uspješni ustaju rano, ali prve minute posvećuju sebi

Uspješni ustaju rano, ali prve minute posvećuju sebi

Foto: ShutterstockŠto bolje rade svoj posao to je uzbudljivije ranije ustati i započeti rad. Za ranoranioce je život preuzbudljiv da bi ga proveli spavajući.

Piše: Ato Kwamina Markin/Profitiraj.hr

Bilo da vam je potrebno mnogo ili malo sna, ako ste poput mnogih čelnika koji su obilježili svoju eru, vjerojatno ustajete rano.

Na primjer, svojevremeno je Margaret Tatcher, kao engleska premijerka, spavala svega četiri sata. U toj činjenici mnogi politički kritičari vide njene pomalo lude političke odluke. No, zašto uspješni (poslovni) ljudi ustaju uglavnom rano ujutro? Čini se da zaposlenike „veliki“ poslovi ili radna mjesta „tjeraju“ da ranije ustaju. I što bolje rade svoj posao to je uzbudljivije ranije ustati i započeti rad. Za ranoranioce je život preuzbudljiv da bi ga proveli spavajući. Također, kasnije ustajanje može biti znak da ste nemarni, ili da vam posao nije tako zanimljiv ili uzbudljiv.

No, rano ustajanje jednostavno ne mora značiti da morate prionuti „teškom“ radu ili odmah čim otvorite oči posegnuti za kompjutorom i pregledavati svoju e-poštu. Mnogi uspješni poslovni ljudi, jutro posvećuju sebi – bilo da pročitaju novine, sređuju misli, obavljaju tjelovježbu ili se posvećuju vjeri.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here