Blues Harp Fest, jamm-sessionČetvrto po redu izdanje Blues Harp Festa, na kojemu će nastupiti čak 12 usnoharmonikaša iz Hrvatske i susjednih zemalja održat će se 19. i 21. siječnja u klubu Purgeraj.

Svako izdanje Blues Harp Festa posvećeno je jednom od velikana usne harmonike a ovog puta na red je došao prvi bijeli svirač – legendarni Paul Butterfield (1942. – 1987.).

Prvi zagrebački festival posvećen usnoj harmonici – Blues Harp Fest održan je sad već davne 2003. godine. Događaj je bio zamišljen prvenstveno kao druženje domaćih usnoharmonikaša i predstavljanje tog fantastičnog malog instrumenta i njegovih mogućnosti široj publici.

U dosadašnjim izdanjima festivala koji se održava svake druge godine, kroz klub Purgeraj se prošli praktički svi usnoharmonikaši iz Lijepe naše, a gostovao je i zavidan broj inozemnih svirača.

Od samog početka, Blues Harp Fest krasi fantastična atmosfera i nenatjecateljski karakter festivala koji uvijek završava urnebesnim jam-sessionom svih glazbenika.

Srijeda je kao i uvijek večer na kojoj nastupaju mlađe snage predvođene Krešom Oremušem, a drugog dana festivala usnjake će ukrstiti ponajbolji usnoharmonikaši regije. Home band je kao i uvijek Small House Brown, predvođeni Stipe Brownom kao voditeljem festivala, a predstavit će se i odlični blues sastavi Blue Family iz Srbije te Easywalkers iz Slovenije.

Krešo Oremuš i Neven Mijač

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here