Početna Moj Zagreb Novosti U centru Zagreba otvorena prva poslovnica Sberbanke

U centru Zagreba otvorena prva poslovnica Sberbanke [FOTO]

Foto: Saša ZinajaDanas, 24. travnja u centru Zagreba, točnije na adresi Varšavska 9, uz svirku i veličanstveno spuštanje naše nagrađivane violončelistice Ane Rucner s vrha zgrade, službeno je otvorena prva novouređena poslovnica Sberbank d.d. u Hrvatskoj.

U mnoštvu prisutnih djelatnika, medija i slučajnih prolaznika, Varšavska ulica danas ujutro bila je obojana u zelenu i bijelu boju. Baloni u bojama Sberbanke d.d. preplavili su Varšavsku ulicu, a nešto kasnije i nebo iznad centra Zagreba. No, ipak, spektakl je nastupio uz svirku koja je dopirala sa vrha zgrade, iz violončela Ane Rucner. U zelenoj haljini Ana se uz svirku na violončelu spustila do zelene podloge, spektakularno raspuštajući logo banke.

Foto: Saša Zinaja

Foto: Saša Zinaja

Foto: Saša Zinaja

Foto: Saša Zinaja

Naime, Sberbank, najveća ruska banka na koju otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, akviziciju grupacije VBI (volksbank International) okončala je još u veljači 2012. godine, tako da treća po veličini europska banka u Republici Hrvatskoj posluje pod nazivom Sberbank d.d. od 18. siječnja 2013. kada je preimenovana dotadašnja Volksbank d.d.

Na otvorenju prve novouređene poslovnice u središtu Zagreba isticano je kako će klijentima biti ponuđen veliki spektar usluga s mnoštvom noviteta, poput iPad zone za klijente, informativnih ekrana na dodir, uplatno – isplatnih bankomata i sl. Do kraja godine planira se završiti proces rebrandinga na razini cjelokupne poslovne mreže, te se u potpunosti posvetiti unaprijeđenju usluga, kao i kreiranja ponude koja će uključivati raznoliku i inovativnu paletu proizvoda i usluga u potpunosti prilagođenih potrebama i željama klijenata.

Foto: Saša Zinaja

Tako, proces rebrandinga uključuje promjenu lokacija za 35 % poslovnica banke, povećanje ukupnog broja bakomata za 30 %, te uz 40% poslovnica koje će cijeli proces vanjskog i unutarnjeg uređenja proći do kraja 2013. godine, u preostalim poslovnicama planira se preuređenje eksterijera. Jedan od noviteta financijskog poslovanja javlja se i ovdje, a to je ”mobilna poslovnica” putem koje će klijenti moći normalno koristiti sve bankovne usluge za vrijeme radova neke od poslovnica.  

Sergej Gorkov zamjenik predsjednika Uprave Sberbanke izjavio je: ”Ovdje u Hrvatskoj, kao i u cijeloj CEE regiji, želimo stvoriti snažu i inovativnu banku te pouzdanog poslovnog partnera, a otvaranje ove rebrendirane poslovnice prvi je korak u tom smjeru”. Dodao je kako je sve spremno za promoviranje Hrvatskih kompanija i produkata, razvoju hrvatskog biznisa , poslovanja, kao i razvoju turizma. ”Sigurni smo da ćemo zajedno rasti, a sada je to samo pitanje dobre volje”, rekao je.

Foto: Saša Zinaja

Želju da postanu moderna i uspješna, inovativna banka u potpunosti orijentirana na potrebe svojih klijenata, oslanjajući se na visoku razinu povjerenja te tehnološku naprednost Sberbanke, istaknuo je predsjednik Uprave Sberbanke Europe Mark Arnold.

Foto: Saša Zinaja

”Snažno ćemo će usredočiti na unaprijeđenje naše ponude u segmentu poslovanja s pravnim osobama, te u segmentu poslovanja s građanima, istovremeno nastojeći našim klijentima pružiti podršku u jačanju suradnje i razvoju poslovnih odnosa s tržištima Ruske federacije i zemalja CIS-a”, kazala je predsjednica Uprave Sberbank d.d. Andrea Kovacs-Wöhry.

Foto: Saša Zinaja

Jedini dioničar Sberbank d.d., koja je u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije, je Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču, koja je tvrtka – kćer Sberbank Rusije. Sberbank Rusija jedna je od vodećih banaka u Europi, te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. U 2012. njen brend proglašen je 13. najvrijednijim financijskim brendom u svijetu, te je najvrijedniji ruski brend i drugi po vrijednosti među europskim bankama.

Grupacija upravlja mrežom od devet univerzalnih banaka u osam zemalja srednje i istočne Europe, među kojima su, osim Hrvatske, Slovenija, Slovačka, Češka, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Ukrajina.

Foto: Saša Zinaja

Kako se Sberbank d.d. u Hrvatskoj želi pozicionirati i kao najpoželjniji poslodavac u financijskom sektoru te privući najbolje i najnadarenije potencijalne zaposlenike, uz svečano otvaranje banka je nagradila četveročlani hrvatski tim koji je u konkurenciji 1.000 timova iz 13 zemalja zauzeo treće mjesto na međunarodnom studentskom natjecanju u upravljanju virtualnom poslovnom bankom ”Banks Battle”, u organizaciji Sberbank i Ruske akademije za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu.

Osim tromjesečne prakse u banci, Andriji Štajduharu, Mihaelu Šariću, Mariu Bambuloviću i Marku Vindišu, uplaćen je početni ulog od 1.000 kuna na novootvorenom Sberbank B-Free online štednom računu.  

Foto: Saša Zinaja

Josipa Šola

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here