U rujnu grad polako ulazu u kolotečinu. Počinje nova kazališna sezona, u kino distribuciju dolaze jesenski hitovi, zahuktavaju se sportska prvenstva… Na početku mjeseca čeka nas Festival svjetske književnosti i još jedan Hanžek. Program se nastavlja uz ZeGeVege na glavnom trgu, pa popularni Food Film Festival na Zrinjevcu. Tu su i Organ vida, te Zagreb Burger Festival na Strossmayeru. Sredinom mjeseca počinje i PIF te Festival svjetskog kazališta. Bogat program. Za svakog ponešto.

1.Uživajte u čaroliji pisane riječi na Festivalu svjetske književnosti

Šesto izdanje Festivala svjetske književnosti ima najveći broj gostiju i programa do sada koji pružaju mogućnost sudjelovanja na književnim tribinama, upoznavanja mnogih autora koji će predstavljati svoje knjige, sudjelovanja u radionicama/okruglim stolovima i gledanje filmskog programa. Upoznajte velika imena domaće i svjetske književnosti koja su tih dana u Zagrebu!
Kada: 02.09.ned – 08.09.sub
Gdje: Kino Europa i ostale lokacije
Ulaznice: od 10kn, dio programa besplatan
Više informacija pronađite na www.fsk.hr

2. Navijate za najbolje naše i međunarodne atletičare na Hanžekovićevom memorijalu

Tradicionalni atletski miting Hanžek (prvi je održan daleke 1951.) i ove će godine okupiti naše najbolje atletičare, kao i impresivnu listu međunarodnih natjecatelja među kojima ima Olimpijskih i svjetskih prvaka. Prvi dan na Sveučilišnoj livadi održava se natjecanje u bacanju kugle za muškarce, a drugi dan na SRC Mladost sve ostale discipline s natjecateljima iz mnogih država, uključujući našu Sandru Perković.
Kada: 03.09.pon/04.09.uto
Gdje: SRC Mladost i Sveučilišna livada
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.zagreb-meeting.com

3. Pojedite nešto fino i zdravo na ZeGeVege – festivalu održivog življenja

Jedanaesti festival zdrave hrane, ekoloških/drugih održivih proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama i ove godine će se održati na Trgu bana Jelačića uz najavljenih više od 50.000 posjetitelja, te domaćih i stranih izlagača na stotinjak štandova. Uz izlagače i njihovu bogatu ponudu kojom se promiče veganski način prehrane, u večernjim satima zabavite se uz glazbeni program.
Kada: 07.09.pet/ 08.09.sub
Gdje: Trg bana Jelačića
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.zegevege.com

4. Gledajte filmove uz odlične zalogaje na Food Film Festivalu Zagreb

Open-air gastro festival koji se održava na Zrinjevcu posvećen je filmovima s hranom u glavnoj roli. Uz prikazivanje foodie filmova (i pripremanje i degustaciju hrane koja se priprema i na velikom platnu), glavni adut festival su štandovi na kojima poznati zagrebački restorani, bistroi, slastičarnice i wine barovi nude svoje specijalitete po prihvatljivim cijenama. Plus kulinarske i vinske radionice!
Kada: 07.09.pet – 16.09.ned
Gdje: Park Zrinjevac
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.foodfilmfestivalzagreb.hr

5. Posjetite Organ vida – najveći međunarodni fotografski festival u ovom dijelu Europe

Jubilarno deseto izdanje festivala posvećeno je „ženskim perspektivama danas“. Bogat program u vidu fotografskih izložbi, radionica, konferencija, predavanja, razgovora s umjetnicima, diskusija, filmskog programa i edukacija vode mnogi aktivni međunarodni stručnjaci i umjetnici. Većina izložbi bit će postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti, ali i ostalim lokacijama po čitavom gradu.
Kada: 10.09.pon – 16.09.ned
Gdje: Muzej suvremene umjetnosti i druge lokacije
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.organvida.com

6. Izaberite hamburgere na Zagreb Burger Festivalu

Festival koji je nakon samo dvije godine postao jedan od najpopularnijih gastro evenata u gradu, i ove godine ponudit će najbolje burgere iz najboljih burgeraja u gradu na jednom mjestu. Na krilima velike popularnosti niza u zadnjih par godina novo otvorenih burgeraja, festival će kao i lani imati (slatkih) problema s velikim redovima ispred štandova! Ali, isplati se…
Kada: 13.09.čet – 23.09.ned
Gdje: Trg J. J. Strossmayera
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.facebook.com/ZgBurgerFestival

7. Pogledajte lutkarske predstave na PIF-u (Međunarodnom festivalu kazališta lutaka)

Nakon prošlogodišnjeg jubilarnog pedesetog izdanja, PIF nastavlja izvedbama u zagrebačkim kazalištima, kulturnim centrima, galerijama, ulicama, paviljonima, platoima i vrtićima po cijelom gradu. Tako će umjetnici lutkari i njihova vjerna mala (i velika) publika i ove godine uživati u festivalu koji je kroz povijest predstavio više od 650 lutkarskih predstava sa svih kontinenata!
Kada: 15.09.sub – 21.09.pet
Gdje: razne lokacije
Ulaznice: trenutno nema informacija
Više informacija pronađite na www.pif.hr

8. Pogledajte predstave na Festivalu svjetskog kazališta

Šesnaesti međunarodni kazališni festival u 2018. godini ugošćuje tri produkcije – belgijski art centar CAMPO s predstavom Five easy pieces, talijanski Sardegna Teatro s predstavom Macbethu i njemačko kazalište Schaubühne s predstavom Richard III. Tako će festival i ove godine zagrebačkoj publici pružiti dašak međunarodne kazališne scene. Preporuka za sve ljubitelje dasaka koje život znače!
Kada: 15.09.ned – 29.09.sub
Gdje: HNK
Ulaznice: trenutno nema informacija
Više informacija pronađite na www.zagrebtheatrefestival.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here